مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره ماجرای مخلوط شدن فضولات با گندم توضیح داد و گفت: ما موضوع کاهش خرید تضمینی گندم در سال جاری را رد نمیکنیم اما بخشی از آن توسط بخش خصوصی خریداری شده که هنوز اعلام نشده است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی […]
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره ماجرای مخلوط شدن فضولات با گندم توضیح داد و گفت: ما موضوع کاهش خرید تضمینی گندم در سال جاری را رد نمیکنیم اما بخشی از آن توسط بخش خصوصی خریداری شده که هنوز اعلام نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه صنعتی غلات و آرد و نان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که آیا کاهش سه میلیون تن خرید تضمینی گندم از سوی دولت به مفهوم کاهش تولید گندم نسبت به سال گذشته است،گفت: بنده در زمینه تولید سررشتهای ندارم اما تیمی نیاز به واردات گندم را بررسی میکند و در صورتی که به این نتیجه رسیدیم واردات خواهیم کرد.
خبرنگار فارس پرسید آیا با کشوری در این زمینه مذاکره کردهاید و آیا محدودیتها مانع واردات نمیشود، گفت: هنوز تصمیم قطعی به واردات گرفته نشده است و هر زمان این تصمیمگیری شد آن موقع اعلام میکنیم.
به گزارش فارس، سه سال متوالی ایران در تولید گندم با تولید ۱۴ میلیون تن خودکفا شد و امسال هم مسئولان پیشبینی کرده بودند خودکفایی در گندم رقم خواهد خورد اما تا کنون تنها ۸ میلیون تن گندم از سوی دولت خریداری شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه میلیون تن کسری دارد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: تا به امروز ۸ میلیون تن گندم به ارزش ۱۳۲ هزار میلیارد ریال خریداری شده و ۱۲۵ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
سیف در ادامه توضیح داد: احتمالاً بخشی از این خریدها هنوز در دست بخش خصوصی و کشاورزان مانده است و ما خرید تضمینی را تا آخر این ماه ادامه خواهیم داد.
* بخش خصوصی ۸۰۰ هزار تن گندم خرید
سیف همچنین گفت: بخشی از این خریدهای گندم در سامانه شرکت بازرگانی دولتی ثبت نشده است و ۸۰۰ هزار تن هم خرید از طریق بخش خصوصی به طور رسمی اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأیید اینکه خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، گفت: ما موضوع کاهش خرید تضمینی را رد نمیکنیم اما بخشی از آن توسط بخش خصوصی خریداری شده که هنوز اعلام نشده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید شرکت بازرگانی دولتی گندم کشاورزان را خریداری کرده چطور آن را به طور کامل ثبت نکرده است، گفت: بالاخره این اتفاق افتاده است و تا کنون ۱۰۰ هزار تن خرید در سامانه شرکت بازرگانی دولتی ثبت شده است.
* بازرسی کل کشور پرونده فساد در آرد را بررسی میکند
خبرنگار فارس پرسید به گفته یکی از کارخانهدارانی که در این نمایشگاه حضور دارند آذربایجان شرقی که گندم با کیفیت کمتری دارند به دلیل ممنوعیت نقل و انتقالات بین استانی گندم و آرد نمیتوانند از استانهای دیگر گندم وارد کرده و برای بالا بردن کیفیت استفاده کنند،گفت: کارخانههایی که گندم خریداری کنند و در سامانه GTC اعلام کنند مشکلی از نظر نقل و انتقال ندارند چرا که نیروهای انتظامی هم برای این سامانه بازرسی دارند.
خبرنگار فارس پرسید سه نرخی آرد بودن باعث فساد شده و نانواییها بخشی از سهمیه خود را به صورت آزاد به دیگران میفروشند،گفت: من این موضوع را رد نمیکنم به هر حال زمانی که تفاوت نرخ وجود داشته باشد فساد هم وجود دارد اما سامانه فروش آرد که راهاندازی شده است تا حدود زیادی از این تخلفات کم کرد است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت:بازرسی کل کشور هم درباره پروندههای فروش آرد وارد شده و آنها را بررسی میکند تا اینگونه فسادها به حداقل برسد.
در این جلسه مرتضوی رئیس کانون صنایع غذایی ایران نسبت به سوال خبرنگار فارس واکنش نشان داد و گفت: هیچ خریدی از سوی کارخانهداران انجام نمیشود و من حاضر هستم در حضور خبرنگاران و عکاسان با فردی که این موضوع را مطرح کرده صحبت کنم.
* ماجرای مخلوط شدن فضولات با گندم چه بود
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره ماجرای اصلی قاطی شدن فضولات و خاک با گندم توضیح داد: یک مرغداری یک کامیون را به یکی از سیلوهای گندم تحویل میدهد که به دلیل سهلانگاری مأمور تحویل، وجود خاک در زیر محموله گندم مشخص نمیشود که بلافاصله نیروی انتظامی وارد شده و پس از بررسی ۱۳ کامیون از یک مرغداری کشف میشود که در کف آنها خاک گندم جاسازی شده بوده است.
وی درباره مسئله فضولات هم گفت: این فضولات مربوط به کبوتران سقف مرغداری بوده که گندمها را آلوده کردهاند.
به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران این محمولههای آلوده یک کندوی ۶۰۰ تنی گندم را آلوده کرده است.
به گزارش فارس، پیشبینی خودکفایی مسئولان برای چهارمین سال محقق نمیشود و مسئولان دولتی خود را آماده واردات گندم کردهاند. ریشه این مسئله جدا از فرافکنیهایی که مسئولان درباره خرید تضمینی میکنند مربوط به نرخ خرید تضمینی است که سال گذشته اعلام شد و به گفته کارشناسان بسیار کمتر از برآوردهای کارشناسی بود به طوری که کشاورزان را به کاشت این محصول راهبردی ترغیب نکرد.
امسال از دو هفته دیگر دولت باید نرخ خرید تضمینی گندم را اعلام کند و از همین الان کارشناسان تأکید میکنند که باید نرخ مناسبی تعیین شود و قیمت نباید کمتر از کیلویی ۲۸۰۵تومان باشد.
کد مطلب : A98062307
📚 منبع : خبرگزاری فارس
Saturday, 23 November , 2024