حکیم دکتر روازاده: افزایش جمعیت نیازمند عزم جدی مسئولان است/ فرهنگ ایران مبتنی بر فرزندآوری و خانواده پرجمعیت است در حال حاضر براساس داده های مرکز آمار کشور نرخ رشد جمعیت ایران در سالهای بین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ عدد ۲۴/۱ درصد بوده و این در حالی است که نرخ رشد جمعیت سالمند کشورمان ۳٫۶۲ درصد […]
حکیم دکتر روازاده:
افزایش جمعیت نیازمند عزم جدی مسئولان است/ فرهنگ ایران مبتنی بر فرزندآوری و خانواده پرجمعیت است
در حال حاضر براساس داده های مرکز آمار کشور نرخ رشد جمعیت ایران در سالهای بین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ عدد ۲۴/۱ درصد بوده و این در حالی است که نرخ رشد جمعیت سالمند کشورمان ۳٫۶۲ درصد است. جمعیت ایران در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۸۳ میلیون نفر است. مقام معظم رهبری با توجه به چنین شرایطی در ۱۲ آبان امسال باردیگر نسبت به تحدید نسل کشور هشدار دادند:«سیاستی وجود دارد که این نعمت را(جمعیت جوان) از ملّت ایران سلب کند؛ نعمت وجود جوانان انبوه و فراوان را. نتیجه این مسئلهی تحدید نسل، ده سال دیگر، پانزده سال دیگر این خواهد بود که شما دیگر کشور را متراکم از نسل جوان مشاهده نخواهید کرد؛ و اینکه بنده این همه تکرار میکنم، تأکید میکنم، هشدار میدهم، به خاطر این است.»
با توجه به اهمیت موضوع گفتگویی با حکیم دکتر حسین روازاده؛ پدر طب ایرانی – اسلامی ترتیب داده ایم. وی در سالهای اخیر تلاشهایی برای درمان نازایی انجام داده و سیاست غربالگری اجباری برای مادران باردار را غلط ارزیابی میکند.
حکیم روازاده در این مصاحبه عنوان کرد: اساسا فرهنگ تاریخی جامعه ایران مبتنی بر فرزند دوستی، فرزندآوری و خانواده پرجمیعت است اما در یک قرن گذشته و با نفوذ فرهنگ غربی و اجرای سیاستهای تحمیل شده به کشور چه قبل و چه بعد از انقلاب فرهنگ فرزندآوری و خانواده پرجمعیت از بین رفت. به اسم زندگی بهتر، جمعیت ایران را به سوی سالمندی بردند. جمعیت رکن اساسی پیشرفت ملت هاست. به بهانه کمبود منابع، جلوی نرخ بالای رشد جمعیت که نزدیک به ۴ درصد بود را گرفتند. ایران با توجه به زمین، هوا، خاک و آبی که دارد می تواند به راحتی مواد غذایی بیش از ۲۰۰ میلیون نفر را تامین کند و مابقی را برای کشورهای دیگر صادر کند. مدیریت و بهره وری منابع توسط نسل های ما به خوبی انجام می شد و این فرهنگ می بایست بار دیگر احیا شود.
دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران افزود: دغدغه حضرت آقا که بارها به مسئولین گوشزد کرده، یک دغدغه مهم و جدی است که در صورت عدم توجه به آن، تا چند دهه دیگر نزدیک به نصف جمعیت مان پیر و از کارافتاده خواهد شد. راههای فراوانی برای افزایش جمعیت و تشویق خانواده ها به تولد بیش از ۳ فرزند وجود دارد. شما این موضوع را پیگیری کنید که شتبازدگی و اشتباهات تشخیصی در فرآیندهای غیرلازم و غیرعلمی به نام غربالگری چه فاجعه را در قالب سقط جنینهای بیگناه به بار آورده است. ما اگر جلوی این طرح را بگیریم سالانه دهها هزار فرزند بیشتر نصیب کشورمان خواهیم کرد. در کنار این تلاش کردیم که نازایی را درمان کنیم. بنابراین اگر در کشور مانع از سقطهای فراوان غیرقانونی به دلیل احتمالات غلط و غیرعلمی شویم و نازایی نیز درمان شود، خود به خود رشد نرخ جمعیت از این وضعیت فاجعه بار خارج خواهد شد و تلاشها باید به سمت نرخ بالاتر و بالاتر جلو برود.
حکیم با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته جهان سیاستهای تشویقی برای رشد جمعیت به کار گرفته شده است، افزود: متاسفانه در دهه ۶۰ رشد طبیعی جمعیت کشور وجود داشت و بالای سه درصد نرخ رشد جمعیت بود ولی سیاست تحدید نسل و کم انگیزه کردن خانوادهها تا جایی پیش رفت که به تدریج مرحله بحران رسیدهایم. برای مثال عنوان میشد که برای فرزند سوم به بعد کوپن در نظر گرفته نمیشود! اما این فقط گوشهای از ماجراست. در زمان کنونی نیز سیاستی در وزارت بهداشت وجود دارد که هدفگذاری برای ۳ فرزند است و صراحتا ذکر شده که پس از ۳ فرزند اقلام پیشگیری از بارداری به صورت رایگان در اختیار خانوادهها گذاشته شود.
وی خاطرنشان کرد: در سالهایی که سیاست تحدید نسل اجرا میشد، یک دستورالعمل عمومی برای فرهنگسازی و اجرای آن وجود داشت. از پزشک گرفته تا به ورز و از بیمارستان تا خانه بهداشت در روستاهای دورافتاده کلاس آموزش کنترل و کاهش جمعیت و عقیم سازی گذاشته میشد و مشوقهای مالی در اختیار خانوادهها برای کاهش فرزندآوری بود ولی در حال حاضر که مسئولان بلندپایه حاکمیت بر افزایش جمعیت تاکید دارند، چرا این فرهنگسازی دیگر صورت نمی گیرد؟ برنامه ترویج فرزندآوری در کجای برنامه های آموزشی و فرهنگی ما قرار دارد. در سیاست تحدید نسل حتی روی بسته بندی غذایی و جلد کتابها، شعار "فرزندکمتر، زندگی بهتر" بود، اما جای شعارهای افزایش فرزندآوری به واقع خالی است. بنابراین افزایش جمعیت نیازمند عزم تمامی مسئولان از رئیس جمهور و وزرا تا مدیران میانی و جزء است.
ایشان در پایان عنوان کرد: در کنار مشوقها برای افزایش جمعیت، می بایست مانع اجرای سیاستهای غلط در بخش بهداشت و درمان از جمله توصیه برای عدم باروری از سن ۳۵ سال به بالا، سقطهای غیرقانونی، تجویز و استفاده افراطی از قرصهای ضدبارداری، غربالگری غیرعلمی و اشتباهات و هزینههای آن و …شد. سیاستهای کلی جمعیت کشور هر ۵ تا ۱۰ سال باید مورد بازنگری قرار گیرند نه اینکه برای ۵۰ سال در کشورمان تنها یک سیاست اجرا شود. سیاستی که از طریق کشورهای غربی در دهه ۴۰ شمسی تجویز شد و تا همین چندسال پیش نیز به صورت قانونی اجرا میشد و برخی همچنان اصرار به آن دارند. سیاست جمعیتی مصوب سال ۹۱ که در قالب سیاستهای کلی جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده باید به صورت جدی اجرایی شود و موانع آن از سر راه برداشته شود. در صورتیکه این هشدارها جدی گرفته شود، به تدریج رشد نرخ جمعیت به حالت متعادل و مبتنی بر فرهنگ کشورمان بازخواهد گشت و در غیر این صورت، به کشور پیرمردها در دو تا سه دهه آینده تبدیل خواهیم شد. به جای مهدکودکها، خانه سالمندان افزایش خواهد یافت. همچنین با این روند به جای پارک بازی و باشگاههای ورزشی، مراکز فیزیوتراپی، و درمانی و … افزایش می یابد.
کد مطلب : Da98082601
منبع : روزنامه رسالت – ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
Saturday, 23 November , 2024