عدم‌رعایت تدابیر ویژه ماه مبارک رمضان به‌ویژه به‌هنگام افطار، می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماریها و عوارض جدی برای روزه‌داران شود؛ در این مطلب یکی از اشتباهات بسیار خطرناک به‌هنگام افطار که می‌تواند باعث ابتلا به “دیابت” شود، توضیح داده شده است. همان‌گونه که روزه‌داری صحیح می‌تواند ضامن سلامتی جسمی ما باشد، عدم رعایت تدابیر ویژه […]

عدم‌رعایت تدابیر ویژه ماه مبارک رمضان به‌ویژه به‌هنگام افطار، می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماریها و عوارض جدی برای روزه‌داران شود؛ در این مطلب یکی از اشتباهات بسیار خطرناک به‌هنگام افطار که می‌تواند باعث ابتلا به “دیابت” شود، توضیح داده شده است.

همان‌گونه که روزه‌داری صحیح می‌تواند ضامن سلامتی جسمی ما باشد، عدم رعایت تدابیر ویژه ماه مبارک رمضان به‌ویژه به‌هنگام افطار، می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماریها و عوارض جدی برای روزه‌داران شود.

اما یکی از اشتباهات بسیار خطرناک به‌هنگام افطار که متأسفانه بسیاری از روزه‌داران مرتکب آن می‌شوند، گشودن افطار با آب یخ یا آب سرد است!

از آنجایی که در ایام روزه‌داری، دمای بدن به‌واسطه تحمل ساعات طولانی گرسنگی، به‌شدت افزایش می‌یابد و این افزایش حرارت بدن در “معده” به‌هنگام افطار به اوج خود می‌رسد، نوشیدن آب سرد یا یخ در این زمان به‌شدت سلامتی ما را تهدید خواهد کرد و می‌تواند مشکلات و بیماریهای مختلف گوارشی و حتی برخی بیماریهای سخت مانند “دیابت” را ایجاد کند.

در توضیح چرایی افزایش چشمگیر دیابت در صورت تکرار نوشیدن آب یخ در وعده افطار باید گفت به‌دلیل قرار گرفتن لوزالمعده پشت معده که یکی از وظایف آن، ترشح انسولین و تنظیم قند خون است، نوشیدن آب سرد به‌هنگامی که حرارت معده بالاست، به‌سرعت باعث سرد شدن محسوس دمای معده و سرایت مستقیم این سردی به لوزالمعده و آسیب جدی به این عضو حساس بدن می‌شود.

البته نباید فراموش کنیم که نوشیدن آب سرد و یخ صرفاً به‌هنگام روز‌ه‌داری و زمان افطار باعث لطمه جدی به سلامت نیست بلکه در سایر اوقات و به‌ویژه در گرمای هوا که دمای بدن بالاست، نوشیدن آب سرد علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، یکی از دلایل اصلی ابتلا به کبد چرب نیز محسوب می‌شود!

پس بهتر است به‌هنگام افطار، روزه خود را با مقداری آب گرم (آب جوشیده ولرم‌شده) به‌همراه مقداری عسل که داخل آن حل کرده‌ایم، باز کنیم؛ نوشیدن آب گرم موقع افطار فواید متعددی برای سلامتی دارد که در ادامه به برخی از این فواید اشاره کرده‌ایم:

ــ شست‌وشوی کبد

ــ خوشبو کردن دهان

ــ مستحکم شدن لثه و دندان‌ها

ــ تقویت‌کننده چشم

ــ شست‌وشوی معده

ــ برطرف‌کننده بلغم

ــ آرامش‌بخش.

 منبع: تسنیم 

کدمطلب:۹۷۰۳۱۹۱۵