مقاله شماره ۱: درمان استنشاق حاد گازهای کلرین با نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) بسمه تعالی گزارش های دقیق دریافتی ما از روند درمان های بیماران کرونایی ما حکایت از تاثیر بسیار سریع و مفید بخور جوش شیرین در سراسر کشور دارد. بر آن شدیم که ترجمه مقالات علمی دنیا با موضوع اثرات درمانی بخور […]

مقاله شماره ۱: درمان استنشاق حاد گازهای کلرین با نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین)

بسمه تعالی
گزارش های دقیق دریافتی ما از روند درمان های بیماران کرونایی ما حکایت از تاثیر بسیار سریع و مفید بخور جوش شیرین در سراسر کشور دارد.
بر آن شدیم که ترجمه مقالات علمی دنیا با موضوع اثرات درمانی بخور جوش شیرین را شروع کرده و با ارائه ترجمه دقیق این مقالات، موارد بین المللی درمان با جوش شیرین را در اختیار پژوهشگران و درمانگران عزیز کشورمان قرار دهیم.

از این هفته منتظر ارائه یک مقاله در هفته به زبان اصلی و ترجمه آن در سایت و رسانه های احیای سلامت باشید.

مقاله این هفته تاثیر سریع و مفید بخور جوش شیرین بر مسمومیت شدید با گاز کلر است . این روزها به دلیل شیوع کرونا و استفاده از وایتکس و مواد ضد عفونی کننده حاوی کلر توسط خانواده ها خیلی زیاد است، عوارض ریوی ناشی از گاز کلر بسیاری از مردم را آزار می دهد. این مقاله می تواند به رفع علایم ریوی آلودگی با گاز کلر کمک شایانی بکند.
مسمومیت با گاز کلر ناشی از وایتکس و ضد عفونی کننده های دیگر فرد را بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار می دهد و دادن بخور جوش شیرین یک تیر و دو نشان خواهد بود، هم بهبودی علائم مسمویت با کلر و هم پیشگیری از ابتلا به ویروس کوید۱۹٫

متن و منابع نسخه انگلیسی این مقاله:

**جهت مشاهده تصاویر در ابعاد بزرگتر لطفا بر روی آن کلیک کنید…

نکته بسیار مهم: این مقاله از مجلات معتبر بین المللی خریداری شده و منبع آن از سایت های بی کیفیت Open Access استخراج نشده است.

مقاله بین المللی بخور جوش شیرین

مقاله بین المللی بخور جوش شیرین

مقاله بین المللی بخور جوش شیرین

ترجمه مقاله:

 

درمان استنشاق حاد گازهای کلرین با نبولایزر بی کربنات سدیم (جوش شیرین)

Paul J. Vinsel, 1990

چکیده: سه مرد ۱۹ تا ۲۰ ساله، در معرض گاز کلر ناشی از نشت در سیستم کلرینگ یک استخر سرپوشیده قرار گرفتند. هر سه بیمار علایم سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس را داشتند. معاینات جسمی، گازهای خون شریانی و رادیوگرافی سینه طبیعی بود. به بیماران بخور محلول بیکربنات سدیم(جوش شیرین) ۷۵/۳ درصد داده شد که منجر به تسکین سریع علائم آنها گردید. هیچ یک از بیماران از علائم طولانی مدت رنج نبرد. به نظر می رسد این روش درمانی در درمان استنشاق گاز کلر مفید است. با این حال، نمی توان به طور معمول بدون مطالعات بالینی آینده‌نگر و ارزشیابی اثربخشی و ایمنی آن استفاده کرد.
کلید واژه‌ها: آسیب استنشاقی؛ کلر؛ سدیم بیکربنات (جوش شیرین)

مقدمه
آسیب استنشاق گاز کلر غالباً نتیجه یک حادثه در صنعت است که ممکن است منجر به تلفات همزمان بی شماری شود. تعداد کمتری از بیماران در اثر استنشاق کلر مورد استفاده در استخرها یا هنگامی که سفید کننده خانگی حاوی هیپوکلریت با اسیدهای قوی مخلوط شده باشد، آسیب می بینند. گاز کلر به عنوان یک ماده تحریک کننده در غشاهای مخاطی عمل کرده، باعث ایجاد رینوره، سوزش، سرفه شدید، حالت تهوع و استفراغ، تنگی نفس و احساس سوزش در ناحیه گلو و زیر جناغ سینه می‌شود. قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد کلر ممکن است منجر به پنومونی شدید، ادم ریوی و به خطر افتادن تنفس شود. درمان سنتی استنشاق حاد گاز کلر عمدتاً حمایتی است. در موارد خفیف، استراحت، اکسیژن مرطوب و درمان سرفه با کدئین توصیه شده است. در موارد آسیب شدید ممکن است تنفس با فشار مثبت متناوب (IPPB) و کورتیکواستروئیدها در نظر گرفته شوند. در سال ۱۹۷۶، در بررسی انجام شده در مورد استنشاق گاز سمی، استفاده از نبولایزر محلول بی کربنات سدیم (جوش شیرین) ۵٪ برای استنشاق گاز کلر پیشنهاد شد. به دلیل کمبود کارآزمایی‌های بالینی، این درمان به طور کلی توصیه نمی‌شود. در حقیقت، هیچ گزارشی در مورد درمان استنشاق حاد گاز کلر با نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) وجود ندارد. در حال حاضر ۳ بیمار که در همین حادثه در معرض گاز کلر قرار داشتند. همه با موفقیت با نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) درمان شدند.

گزارش مورد
سه مرد در سنین ۱۹ تا ۲۰ سالگی، در اثر نشتی در سیستم کلرینگ یک استخر سرپوشیده که در آنجا به عنوان نجات غریق کار می کردند ، در معرض گاز کلر قرار گرفتند. در عرض چند دقیقه بعد از حادثه، هر سه احساس سوزش در گلو و سینه، سرفه شدید، تنگی نفس و حالت تهوع داشتند. ۱۰ دقیقه بعد از حادثه بیماران به اورژانس معرفی شدند. علائم حیاتی بدو ورود طبیعی بود به جز تنفس آنها که بین ۳۲ تا ۵۰ بود. هر ۳ بیمار دچار حملات شدید سرفه بودند. معاینات فیزیکی، از جمله غشاهای مخاطی و بافت ریه طبیعی بود، به جز یک بیمار که اریتم خفیف و ادم مخاط بینی داشت. با وجود این که بیماران تاکی‌پنه و میزان تنفس آنها بین ۳۰ تا ۵۰ بود، نمونه گازهای خون شریانی هر بیمار بدون وجود هیپوکسیمی یا هیپوکپنه طبیعی بود. رادیوگرافی‌های قدامی-خلفی و جانبی قفسه سینه طبیعی بودند. به هر بیمار ۴ سی‌سی محلول بیکربنات سدیم (جوش شیرین) ۷۵/۳٪ (با رقیق کردن ۲ سی‌سی از محلول استاندارد بیکربنات سدیم (جوش شیرین) داخل وریدی ۵/۷٪ با ۲ سی‌سی نرمال سالین) داده شد تا با استفاده از مینی‌نبولایزر دستی استنشاق کند. این امر منجر به قطع کامل سرفه و تنگی نفس بیماران شد. علائم حیاتی پس از درمان طبیعی بوده و تعداد تنفس آنها به ۲۰ تا ۲۲ کاهش یافت. بیماران بدون معالجه بیشتر از بیمارستان مرخص شده و توصیه گردید در صورت عود علائم بازگردند. شش هفته بعد از طریق تلفن با بیماران تماس گرفتند. یک نفر بدون علائم بود و دو نفر ۴ تا ۶ ساعت پس از حادثه دارای سرفه خفیف بودند.

بحث
گاز کلر استنشاقی به عنوان محرک غشای مخاط عمل می‌کند. مکانیسم اصلی آسیب از طریق انتشار اکسیژن در هنگام تماس گاز کلر با آب روی غشاهای مخاطی بیمار است. معادله شیمیایی برای این واکنش عبارت است از:

Cl2 + H2O <=> 2HCl + O-
رادیکال‌های آزاد اکسیژن و همچنین اسید هیدروکلریک به طور مستقیم برای مخاط تنفسی سمی هستند. مدت و شدت علائم طور مستقیم با غلظت گاز کلر و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آن متفاوت است. حد آستانه قرار گرفتن در معرض گاز کلر یک قسمت در میلیون است و معمولاً این میزان تا ۸ ساعت قابل تحمل است. مواجهه کوتاه ۳ تا ۵ قسمت در میلیون به خوبی تحمل می‌شود. اما، مواجهه طولانی مدت در این سطح باعث ایجاد علائم می‌شود. مواجهه شدید با گاز کلر ممکن است منجر به ادم ریوی و مرگ شود. نتایج پس از مرگ، نشان‌دهنده ریه‌های محتقن و ادماتو است. در نمای میکروسکوپی، مناطقی از پارانشیم طبیعی ریه که با مناطق ادماتو و اگزوداهای پنومونی احاطه شده، دیده می‌شود. در مواجهه خیلی کم بیمار ممکن است سرفه، درد قفسه سینه، ضعف عضلات، سردرد و احساس خشکی دهان و حنجره داشته باشد. معاینات جسمی معمولاً طبیعی است و بیشترین یافته کاهش صداهای تنفسی است. اغلب برونکواسپاسم وجود دارد اما ممکن است تنها با بررسی‌های اولیه عملکرد ریه قابل تشخیص باشد. گازهای خون شریانی ممکن است طبیعی باشد یا در موارد شدید نشان‌دهنده هیپوکسی یا اسیدوز متابولیک باشد. در مواجه شدید پرتونگاری اولیه قفسه سینه ممکن است علایمی از ادم ریوی را نشان دهد اما معمولاً طبیعی است.

بررسی عملکرد ریوی به دنبال قرار گرفتن در معرض گاز کلر، نشان دهنده بیماری انسدادی و محدود کننده است. هیچ مدرک قطعی برای تأثیرات طولانی مدت در دست نیست. بیماران ممکن است پس از مواجهه، حتی اگر در حالت استراحت بدون علامت باشند، چند روزی از عدم تحمل ورزش شکایت کنند. با این حال در این گزارش، بیماران منکر کاهش تحمل ورزش به دنبال درمان شدند. درمان مواجهه حاد با گاز کلر با خارج کردن بیمار از محیط آغاز می‌شود. در بیماران با مواجهه کم، اکسیژن مرطوب و استراحت تجویز می‌شود. تسکین علائم سرفه ممکن است با یک کدئین حاوی ضد درد انجام شود. انقباضات برونش ممکن است با آگونیست‌های استنشاقی B، اپی نفرین زیر جلدی یا آمینوفیلین داخل وریدی درمان شود. بیماران مبتلا به ادم ریوی نیاز به درمان‌های تهاجمی بیشتری دارند. IPPB (تنفس با فشار مثبت متناوب) ممکن است در این بیماران مفید باشد. کورتیکواستروئیدها ممکن است در بیمار مبتلا به ادم ریوی فواید زیادی داشته باشد، اما مطالعات بالینی که اثربخشی آنها را ارزیابی کند، در دست نیست. در سال ۱۹۷۷ چستر و همکاران. گزارشی درمورد دو خواهر که در معرض گاز کلر قرار گرفتند، دادند. یکی در بیمارستان بستری شد و تحت درمان با کورتیکواستروئیدها قرار گرفت و دیگری از بخش اورژانس بدون تجویز کورتیکواستروئیدها مرخص شد. بررسی‌ها نشان داد هر دو بیمار پس از مواجهه، عملکرد ریوی غیر طبیعی داشتند. آن دسته از بیمارانی که تحت درمان با کورتیکواستروئیدها قرار گرفتند، در طی ۲۴ ماه به حالت عادی بازگشتند در حالی که در خواهر وی، عملکرد غیرطبیعی ریه ۵۵ ماه پس از مواجهه ادامه یافت. Done از استفاده از نبولابزر محلول بیکربنات سدیم (جوش شیرین) ۵٪ طرفداری کرد. تصور می‌شود این ماده با خنثی کردن اسید هیدروکلریک که هنگام تماس گاز کلر با آب ایجاد می‎شود، تاثیر می‎کند. احتیاطات صادقانه در برابر این روش درمانی به دلیل واکنش احتمالی گرمازایی در هنگام مخلوط شدن بیکربنات با اسید هیدروکلریک است. با این حال، غلظت پایین بیکربنات سدیم (جوش شیرین) بکار رفته در این روش، ممکن است این واکنش را ایجاد نکند. هیچ مطالعه ای در مورد تأثیر نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) بر بافت ریه وجود ندارد.

سه بیمار در این گزارش مواجهه کوتاه مدتی با کلر داشتند و با علائم خفیف به اورژانس معرفی شدند. بررسی‌های جسمی و گازهای خون شریانی آنها اساساً طبیعی بود. بعد از درمان با بیکربنات سدیم (جوش شیرین)، همه بیماران بهبود فوری علائم را داشتند. در طی ۲۴ ساعت بدون علامت بوده و اثری از عدم تحمل ورزش نداشتند. متأسفانه، اسپیرومتری ریوی برای تعیین اینکه آیا شواهدی عینی در مورد بهبود این بیماران وجود دارد، انجام نشد. هیچکدام از بیماران مبتلا علایمی از سمیت شدید ریوی مانند ادم یا به خطر افتادن تنفس را نشان ندادند. مشخص نیست که نبولایزر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) در درمان مسمومیت شدید کمک خواهد کرد یا خیر؟

خلاصه
گاز کلر محرک غشاهای مخاطی است. پس از استنشاق، اکثر بیماران از سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس و احساس سوزش گلو شاکی هستند. ما در مورد تسکین این علائم بعد از درمان با بیکربنات سدیم (جوش شیرین) گزارش می‌کنیم. به دلیل کمبود مطالعات بالینی مربوط به کارآیی و ایمنی آن، این روش درمانی نمی‌تواند بطور روتین توصیه شود.