به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  هشدار حکیم دکتر روازاده درباره روش های غلط #درختکاری و نگهداری از #فضای_سبز 🔰 به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حکیم دکتر حسین روازاده؛ دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران  با اشاره به اینکه کاشتن درخت، اصول خاص خود را دارد، گفت: 🟢 ابتدا باید عرض کنم که […]

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛

 هشدار حکیم دکتر روازاده درباره روش های غلط #درختکاری و نگهداری از #فضای_سبز

🔰 به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حکیم دکتر حسین روازاده؛ دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران  با اشاره به اینکه کاشتن درخت، اصول خاص خود را دارد، گفت:


🟢 ابتدا باید عرض کنم که مشاهده برخی کارها در خیابان ها، بزرگراه ها، بوستان ها و باغات، آدمی را به فکر فرو می برد که چرا برخی از مدیران فضای سبز شهرداری ها با الفبای درختکاری و ایجاد فضای سبز استاندارد آشنایی ندارند؟! وقتی از برخی کارگران شهرداری می پرسیم شما که کار باغبانی می کنید، چقدر در این کار تجربه دارید؟ می گویند بیکار بودیم یا کار دیگری داشتیم و از طریق یک آشنا، پیشنهاد کار در شهرداری و فضای سبز به ما داده شده است.

🟢 یعنی اکثر کسانی که در فضای سبز شهرداری ها مشغول به کار هستند، تجربه کار مرتبط با باغداری و درختکاری نداشته اند. در صورتیکه موضوع فضای سبز، آبیاری، پیوند درختان، تشخیص درختان از یکدیگر امری کاملاً تخصصی است. آبیاری درختان در آفتاب سوزان باید ممنوع باشد. در قدیم شب ها را برای آبیاری انتخاب می کردند که آن هم دلیل علمی دارد. یا آنکه نباید آب را با تنه درختان تماس داد، برخی درختان دهها متر دورتر از تنه ریشه دارند. 

🟢 اطراف تهران یعنی در چیتگر چند دهه قبل هزاران درخت کاج تراریخته کاشته شد. دقیقاً بغل گوش پایتخت که باید تبدیل به ریه تهران می شد، هزاران اصله درخت کاج در پارک چیتگر کاشتند و علاوه بر تصویر زشتی که این درختان دارند، خاک و هوا را نیز آلوده کردند.

🟢 درخت کاج، بومی خاک ایران نیست و کاشت آن باعث می شود تا اطراف درخت هیچ گونه گیاهی رشد نکند و دی اکسید کربن زیادی نیز در هوا منتشر شود. ریشه آن تولید آهک می کند. بعد از ۵۰ سال، ده سانت بیشتر قطر ندارد. مضرات درخت کاج تراریخته تا حدی است که حتی گنجشک روی آن نمی نشیند. تصمیم غلطی که باید اصلاح می شد.

🟢 بیش از دو دهه با زحمات فراوان و از طریق مجلس شورای اسلامی موفق به جلوگیری از کاشت درخت کاج تراریخته در جنگل ها و مراتع شدیم ولی از آنجا که اگر این امر ادامه می یافت، تولید کننده داخلی غربزده و غربی ها شکست بزرگی را متحمل می شدند، دولت جناب روحانی با دادن چراغ سبز و مجوز به شهرداری های کشور خصوصاً اطراف شهرها توانستند به عمل محکوم خویش ادامه دهند.

🟢 به دلیل ممانعت کاشت کاج در جنگل ها و مراتع، این امر باطل را به داخل شهرها منتقل نموده و اطراف شهرها را مملو از درختان کاج تراریخته کردند. درخت کاج و سرو ایرانی خصوصاً سرو شیرازی مورد تأیید است و مشکل ما با درخت کاج تراریخته است. 

🟢 وی افزود: سخن اصلی ما با سیاستگذاران مدیریت فضای سبز شهرها می باشد. شهری مانند تهران مستعد کاشت درختان مفید از جمله توت و گیلاس است. ما در تهران قدیم کوچه باغ هایی داشتیم که آدمی از عطر و بوی شکوفه های گیلاس پیچیده در فضا مست می شد و مناظر دل انگیزی را رؤیت می کرد. چرا نباید درخت چنار که هم زیبایی و استقامت دارد و هم برای خاک و هوای اطرافش نیز مفید است، در تمام خیابان ها کاشته شود؟ تهران به شهر چناران معروف بود. چنار در تابستان بیشترین خنکی را به محیط می دهد و در زمستان کمترین گرما را جذب می کند. 

🟢 در تمامی خانه هایی که حیاط داشتند، محال بود درخت انجیر یا توت کاشته نشود! میوه هایی که این درختان به ساکنان خانه می دادند، برای سلامتی بسیار مؤثر بودند. اما حالا مشاهده می شود درختان بی ثمری چون کاج و سرو در حیاط خانه ها و ساختمان های چند طبقه دارای حیاط کاشته می شود! این بدسلیقگی باید یک جایی با سیاستگذاری درست اصلاح شود. 

🟢 دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران، با اشاره به اهمیت سیاستگذاری درست گفت: شهرداری ها و شوراهای شهر هر منطقه و شهری می بایست با توجه به اقلیم، خاک و آب و هوای آنجا، درختان و گونه های گیاهی مثمر و مفید را شناسایی و به کاشت درست آنها اقدام کنند. دیگر کسی حق نداشته باشد تا هر نوع گونه مهاجمی را از خارج وارد کند و بکارد. کاشتی که می تواند باعث نابودی خاک برای دهها سال و حتی تا ابد شود. 

🟢 حکیم دکتر روازاده خاطر نشان ساخت: البته کاشت درخت و گیاه به روش صحیح نیز باید در دستور کار قرار گیرد و براساس قوانین مدون و بخشنامه، بند به بند تبیین و اجرایی شود. نحوه کاشت، کود دادن، آبیاری و هرس کردن درختان هر کدام اصول خاص خود را دارد.

🟢 در درختکاری نباید ابتدا خاک را بر سر ریشه ریخت بلکه باید اول چاله را پر از آب نمود و بعد از قرار دادن درخت در آن، خاک را بر روی آن بریزیم تا درختی تنومند، پر محصول و کم آفت و در برخی موارد بی آفت داشته باشیم، فقط به دلیل رعایت همین نکات ریز و البته مهم. دقت کنید که چاله را حداقل یک روز قبل بکنید و آن را پر از آب کنید تا زمین نرم شود. زمان درختکاری هم دوباره باید آب بریزید. 

🟢 وی همچنین گفت: کود را به درخت نمی دهند بلکه با فاصله از درخت گودالی حفر می شود و مقداری کود مفید (کود گاوی ممنوع است)، اگر خاکستر هم موجود بود، به آن اضافه کنید. در فرهنگ نیاکان مان، کود دادن به درخت، تعریف خاص خود را دارد و هرگز پای درخت ریخته نمی شود. روشی که الان مشاهده می کنیم کاملاً غلط است و همینطور کود را پای بوته ها و درختان در پارک ها و خیابان ها می ریزند.

 🟢 نباید اطراف تنه از کود استفاده کرد! حال بماند که کود نیز مستقیماً برای درخت مفید نیست و باید ابتدا به سماد (خاکستر و کود) تبدیل شود و سپس استفاده شود. خاکستر از سوزاندن شاخ و برگ های درخت در زمان هرس کردن، حاصل می شود. کود باید، کود گوسفندی، کود کبوتر یا کود برگ درختان و امثالهم باشد. 

 🟢دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران یادآور شد: متأسفانه برای از بین بردن آفت درختان از سموم خطرناک استفاده می شود ولی غافل از آنند که مهمترین آفت کش در همان درخت است. شاخه های درخت را در چاله می ریختند و علاوه بر ذغال، خاکستر هم به دست می آید. این خاکستر دوای مسمومیت برای انسان هم است.

🟢 دستورالعمل آن نیز ساده است؛ برای هر یک کیلو خاکستر، ده کیلو آب مخلوط می کنید. زمانی که ته نشین شد، آب زلال را داخل آبپاش می ریزید و آن را به درختان می پاشید و درخت درمان می شود. 

🟢وی در پایان گفت: برای تمامی مراحل درختکاری و نگهداری آن در فرهنگ خودمان اصول و روش هایی داریم که هم کارآمد است و هم آنکه برای محیط زیست مفید است. ما باید کارِ خوب کردن را یاد بگیریم نه خوب کار کردن را. مثل آنچه که می گویند، خوب حرف زدن با حرفِ خوب زدن متفاوت است.

🟢 زمانیکه گنجینه کامل درختکاری و کشاورزی اصولی را در فرهنگ نیاکان سرزمین ایران داریم، چرا باید از روش های غلط و مضر استفاده کرد و بودجه کلانی نیز برای این اقدامات غلط هدر برود؟! ما آمادگی کامل داریم تا به تمامی مؤسسات شهری، شهرداری ها و شوراهای شهر این روش ها را منتقل کنیم تا دیگر شاهد به کارگیری روش های اشتباه در فضای سبز شهری نباشیم.