وضعیت غیرعادی در مناطق اشغالی فلسطین به‌ویژه در تل آویو طی چند روز گذشته تا بدان جا بوده که به اختلال در زندگی روزمره صهیونیست‌ها منجر شده است. سرویس خارجی- در سکوت کامل خبری و در شرایطی که تمرکز رسانه‌های غربی بر تشکیل کابینه راست‌گرای تل‌آویو تمرکز دارد، برخی خبرها حکایت از آن دارد که […]

وضعیت غیرعادی در مناطق اشغالی فلسطین به‌ویژه در تل آویو طی چند روز گذشته تا بدان جا بوده که به اختلال در زندگی روزمره صهیونیست‌ها منجر شده است.

سرویس خارجی-
در سکوت کامل خبری و در شرایطی که تمرکز رسانه‌های غربی بر تشکیل کابینه راست‌گرای تل‌آویو تمرکز دارد، برخی خبرها حکایت از آن دارد که اوضاع در تل‌آویو، مرکز رژیم صهیونیستی چندان عادی و طبیعی نیست. نخستین خبرها از اوضاع غیرعادی تل‌آویو زمانی به بیرون درز کرد که طی چند روز اخیربرخی حساب‌های کاربری شخصی در رسانه‌های اجتماعی خبر دادند که دستگاه‌های برقی‌شان دچار حوادثی نظیر ازکارافتادگی و آتش‌سوزی شده است.
منابع رسمی تل آویو هیچ بیانیه رسمی درباره قطع برق و اختلال در شبکه توزیع برق این شهر را اعلام نکرده‌اند، اما آن گونه که منابع خبری گفته‌اند اختلال در شبکه برق تل‌آویو منجر به مراجعه بسیاری از صهیونیست‌ها به اداره برق و شکایت از اوضاع غیرعادی شده است. این افراد همچنین خاموش و روشن شدن‌های غیرمعمول و خارج از کنترل‌ دستگاه‌های برقی‌شان را گزارش داده‌اند.
همزمان با قطع مکرر شبکه برق، انفجار و آتش‌سوزی‌های عجیب و پی‌در‌پی نیز در برخی پست‌های برق تل‌آویو و شهرهای اطراف گزارش شد، اما دلیل آن نامشخص اعلام شده است. همچنین برخی از ویدئوهای ارسال شده توسط کاربران صهیونیست، از انفجار در پست‌های انتقال برق در راه‌های منتهی به شهرها و مناطقی همچون یاونه، گدارا و… حکایت دارد.
بنا بر گزارش‌های منابع محلی و اعلام ساکنان این شهرها، قطعی برق گسترده و طولانی در این شهرها با پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای از ناحیه اداره برق رژیم همراه نبوده است. چندی پیش نیز شهر کوچک و ۱۰ هزار نفری یاونه با اختلال و قطعی برق عجیبی رو‌به‌رو شد و این شهر را برای چند روز در تاریکی فرو برد. یاونه را در آن ایام به شهر‌ ارواح تشبیه می‌کردند و به نظر می‌رسد وضعیت خاموشی‌های مکرر باردیگر به این شهر بازگشته است.
هنوز هیچ دلیل قانع کننده‌ای درباره وضعیت غیرعادی در تل آویو و دیگر شهرهای اطراف اعلام نشده، اما پیشتر نیز برخی حملات سایبری به زیرساخت‌های این شهرها، به ایجاد اختلالات گسترده در این مناطق منجر شده بود. منشا رسمی این گونه حملات سایبری هنوز مشخص نیست، اما منابع صهیونیستی حملات سایبری علیه زیرساخت‌های خود را به طور عمده متوجه گروه‌هایی در عراق و برخی کشورهای منطقه می‌دانند. حملاتی که عمدتا با پیام‌ها و بیانیه‌هایی در راستای نابودی و مبارزه با تل آویو همراه است و عاملان آن هشدار نابودی رژیم صهیونیستی را به رهبران تل آویو می‌دهند.
تحرکات تل آویو در منطقه
از سوی دیگر، اوضاع غیرعادی در تل آویو، همزمان با افزایش نگرانی‌ها نسبت به تحرکات این رژیم در منطقه است. جروزالم پست با انتشار خبری از افتتاح سفارت آذربایجان در تل آویو خبر داده و گفته است که آذربایجان به عنوان اولین کشور با جمعیت اکثریت شیعه سفارت خود را در تل آویو افتتاح می کند.
سفارت جدید، که ماه گذشته توسط جروزالم پست اعلام شد، در تل‌آویو خواهد بود و به نظر می رسد که این اقدام باکو پس از درخواست‌ها و فشارها از سوی تل آویو انجام شده است. اگرچه سفارت رژیم صهیونیستی در باکو از سال ۱۹۹۳ فعالیت می کند، اما جمهوری آذربایجان طی سی سال گذشته هیچ‌گاه اقدام به ایجاد سفارت در تل آویو نکرده بود، اما اکنون از دو سال گذشته که صهیونیست‌ها تحرکات خود را در منطقه تشدید کرده‌اند، باکو نیز به سمت گشایش سفارت در تل آویو حرکت کرده است.
با این حال با توجه به زمینه مذهبی و جمعیت اکثریت مسلمان و شیعه در جمهوری آذربایجان، این اقدام دولت علی اف با واکنش و مخالفت‌های زیادی در میان شهروندان جمهوری آذربایجان روبه‌رو خواهد شد و انتظار می رود که اقدامات علیه تل آویو در منطقه نیز شدت بگیرد. اقداماتی که در موارد متعددی از سوی گروه‌های ضدصهیونیستی مردم پایه و به صورت غیررسمی و خارج از چارچوب دولت‌ها انجام می شود، اما قادر خواهد بود تا اوضاع را برای صهیونیست‌ها غیرعادی و غیرطبیعی کند.
حمله به پایگاه ارتش اسرائیل در کرانه باختری
روز پنجشنبه نیز رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، یکی از پایگاه‌های نظامی این رژیم در شمال کرانه باختری هدف تیراندازی قرار گرفته است. روزنامه تایمز اسرائیل نوشت، یکی از پایگاه‌های ارتش اسرائیل واقع در ارتفاعات جرزیم در فاصله چند کیلومتری جنوب شهر نابلس بامداد امروز هدف تیراندازی قرار گرفت.
طبق گزارش‌های اولیه، در این تیراندازی فردی آسیب ندیده است. سایت عبری زبان واللا نیز بدون ذکر منبع و ارائه جزئیات اعلام کرد، تیراندازی دیگری نیز در همین منطقه انجام شد. تیراندازی به پایگاه ارتش اسرائیل تنها چند ساعت پس از تیراندازی بعدازظهر چهارشنبه فلسطینی‌ها به شهرک شاکید در ۴۰ مایلی نابلس انجام شد. طبق گزارش ارتش اسرائیل، در این تیراندازی تنها خسارات‌اندکی به یکی از منازل این شهرک وارد شد. همزمان در روز جمعه، مقاومت فلسطین به عنوان بخشی از توسعه توان نظامی خود آزمایش موشکی جدید انجام داد. بر اساس گزارش خبرنگار شهاب نیوز، مقاومت در چارچوب نبرد آماده ‌سازی با هدف توسعه توان نظامی و افزایش دقت آن، به صورت آزمایشی چندین موشک از نوار غزه به سمت دریای مدیترانه پرتاب کرد.
گفتنی است که مقاومت فلسطین به عنوان بخشی از تدارکات خود برای هرگونه رویارویی احتمالی با رژیم اشغالگر صهیونیستی، علاوه‌بر ارسال نوعی پیام، آزمایش‌های موشکی خود را به صورت دوره‌ای از سواحل نوار تکرار می‌کند. این تحول در حالی است که کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی امروز جمعه از تیراندازی رزمندگان مقاومت به شهرک صهیونیست نشین حینانیت در غرب جنین خبر داد.