ابراز نگرانی رئیس‌«سیا» از همکاری فزاینده ایران و روسیه ویلیام برنز با اذعان به بی‌خطر بودن اغتشاشات اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که روابط ایران و روسیه خاورمیانه را تهدید می‌کند و باید آن را به‌شدت جدی گرفت.         رئیس‌سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «پی […]

ابراز نگرانی رئیس‌«سیا» از همکاری فزاینده ایران و روسیه
ویلیام برنز با اذعان به بی‌خطر بودن اغتشاشات اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که روابط ایران و روسیه خاورمیانه را تهدید می‌کند و باید آن را به‌شدت جدی گرفت.
 
 
 
 
رئیس‌سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «پی بی‌اس» و در پاسخ به سؤالی در مورد احتمال آنکه حکومت ایران در پی اعتراضات بی‌سابقه اخیر با خطر جدی رو‌به‌رو شده باشد، گفت: فکر نمی‌کنم که (رژیم) ایران تسلط خود را بر امور با تهدیدی جدی رو‌به‌رو بداند. وی مدعی شد: بااین‌حال واقعیت آن است که ایران در درازمدت پاسخ مناسبی برای جمعیت بسیار جوانش که ۷۰ درصد آنها کمتر از ۳۰ سال دارند، نخواهد داشت.
برنز در ادامه ادعا کرد: تحلیلگران سیا از مدت این اعتراضات حدوداً سه‌ماهه و دامنه آن که ظاهراً تمامی جامعه ایرانی، گروه‌های اجتماعی – اقتصادی
و اقوام در آن شرکت داشتند، غافلگیر شده‌اند. اعتراضات اخیر به دلیل آن است که تعداد فزاینده‌ای از ایرانیان از فساد اقتصادی، سرکوب سیاسی، انکار کرامت انسان و محدودیت‌های اجتماعی که به‌خصوص زنان را تحت تأثیر قرار داده، خسته شده‌اند. خبرنگار «ان پی آر» از برنز پرسید: با توجه به تعداد بازداشت‌ها، جان‌باختگان و اعدامی‌ها، آیا این اعتراضات می‌تواند ادامه یابد؟
برنز ادعا کرد: فکر می‌کنم که بتواند ادامه یابد و این یک نشانه مهم از استیصالی است که قبلاً اشاره کردم.
رئیس‌سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مدعی شد که به دلیل آنچه وی «شجاعت ناب» معترضان حاضر در خیابان توصیف کرد، این اعتراضات برای «چند وقتی» ادامه می‌یابد.
به گزارش ایرنا، رئیس‌سیا در مورد رابطه ایران و روسیه و آنچه «دخالت ایران» در جنگ این کشور علیه اوکراین نامید، به پی بی‌اس گفت: من از این رابطه واقعاً نگرانم. در طول تاریخ بی‌اعتمادی میان روس‌ها و ایرانی‌ها وجود داشته ولی اکنون به یکدیگر نیاز دارند.
به ادعای برنز، شراکت دفاعی تمام‌عیار میان روسیه و ایران در حال ظهور است که بر اساس آن «ایرانی‌ها پهپاد در اختیار روسیه قرار می‌دهند و روس‌ها نیز به دنبال حمایت فنی و فناورانه از ایران خواهند بود.»
این مقام عالی‌رتبه اطلاعاتی آمریکا روابط تهران و مسکو را «تهدیدی علیه همسایگان ایران و بسیاری از دوستان و شرکای ما که در همسایگی ایران قرار دارند»، دانست و مدعی شد که ادامه این رابطه «تأثیر خطرناک‌تری در خاورمیانه خواهد گذاشت و باید آن را بسیار جدی بگیریم.»
پیش‌ازاین جیک سالیون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در راستای سیاست مداخله‌جویانه آمریکا و تداوم رویکرد دوگانه دولت بایدن و حمایت از اغتشاشات اذعان کرد که تحریم‌ها علیه ایران به بهانه حقوق بشر ادامه خواهد یافت. دولت بایدن به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از اغتشاشات را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست‌هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضدایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم‌های ضدایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است. دولت بایدن مدعی است که از تغییر رژیم در ایران حمایت نمی‌کند اما از آغاز حوادث ایران، با مخالفان جمهوری اسلامی ایران همسو بوده و به‌صراحت اعلام کرده است که به‌جای تمرکز بر مذاکرات برای احیای برجام، بر حوادث داخلی ایران متمرکز شده اما نقش خود را در این ناآرامی‌ها منکر شده است.