بسم الله الرحمن الرحیم عملکرد سؤال برانگیز وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص مقوله طب اسلامی- ایرانی در یک ماه اخیر جای تأمل و تأسف فراوان دارد. حذف ناگهانی معاونت طب اسلامی- ایرانی و تنزّل آن به یک اداره کل در ساختار وزارتخانه اقدامی بود که بسیاری از آگاهان و دلسوزان این […]

بسم الله الرحمن الرحیم

عملکرد سؤال برانگیز وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص مقوله طب اسلامی- ایرانی در یک ماه اخیر جای تأمل و تأسف فراوان دارد.

حذف ناگهانی معاونت طب اسلامی- ایرانی و تنزّل آن به یک اداره کل در ساختار وزارتخانه اقدامی بود که بسیاری از آگاهان و دلسوزان این عرصه را متعجب کرد. اقدامی که تنها توضیح وزارت بهداشت در مورد علت آن، ایجاد معاونت جدیدی به نام معاونت اجتماعی بود. در حالیکه طبق برنامه توسعه و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه سلامت، گسترش طب اسلامی- ایرانی جزو وظایف وزارت بهداشت تعیین شده است. وزارت بهداشت با این عمل خود دقیقاً خلاف سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت رفتار کرده است. چرا که این وزارت در سیاستهای ابلاغی هیچ اولویت و مأموریتی برای ورود گسترده وزارت بهداشت به عرصه مسایل اجتماعی و ایجاد معاونت اجتماعی ندارد.

اقدام ناشایست دیگر وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد بستن ناگهانی مؤسسه تحقیقاتی حجامت ایران و دفتر دانشگاه ارمنستان در ادامه اقدام نابخردانه لغو معاونت طب اسلامی- ایرانی است که شدیداً محکوم می گردد و به این وزارتخانه محترم توصیه می شود در تعاملی سازنده از پتانسیل چنین مؤسسات فعالی در زمینه طب اسلامی- ایرانی در راستای ارتقای سلامت مردمان علاقمند ایران اسلامی بهره برداری گردد نه آنکه با این برخوردهای چکشی و سلبی این پتانسیل ها و فرصتها به تهدید تبدیل گردد.

ما از تمام توان خود در راستای احقاق حقوق پیشکسوتان خدوم این رشته چون استاد حاج حسین خیراندیش استفاده خواهیم نمود؛ برخوردهای این چنین زشت با استادی که وزارتخانه بهداشت و درمان به وی لوح حکمت اهدا می کند؛ قابل تأمل است.

تشکیل معاونت اجتماعی در واقع در راستای اجرای سیاستهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) صورت گرفته است. سازمان جهانی که عملکرد آن در مقوله جمعیت در کل عالم اسلام منجر به کاهش شدید نرخ باروری و جمعیت جوان مسلمانان گشته است و اکنون نیز اراده آن را دارد که در پوشش فریبکارانه ای به نام سلامت معنوی در حوزه دینداری و نهادهای اصیل دین مثل حوزه های علمیه ورود مزورانه ای داشته باشد و به نام گسترش سلامت معنوی الگویی از دینداری فردی و معناگرا و منزوی را به تمام انسانها و خصوصاً مسلمانان ارائه دهد و دین دینداری که قرار است در قالب سلامت معنوی در تمام دنیا ارائه شود همان نقشه شوم امپراطوری صهیونیستی است که می خواهد عطش معنوی انسان خسته معاصر را با سراب دینداری فردی و عرفانهای نوظهور سیراب کند.

و نتیجه نهایی این اراده سازمان بهداشت جهانی مقابله با اسلام جهادی و انقلابی است. چرا که مبادیان به آداب دینداری سلامت معنوی WHO به دنبال آرامش هستند حال این آرامش از هر طریق و از هر مکتب و عرفان نوظهوری بخواهد بدست بیاید و این دین، همان اسلام سکولار که امام خمینی رحمه الله علیه بارها از آن برائت نموده و سراب آن را به همه روشنفکران گوشزد نموده است.

وزارت محترم بهداشت با آن ساختار و سازمان عریض و طویل در مقوله نظارت بر بهداشت اصناف از جمله آرایشگاه های زنانه نیز عملکرد قابل قبولی ندارد چه رسد به آنکه با ایجاد معاونت اجتماعی بخواهد در تمام مقوله های اجتماعی کشور ورود کرده و نقش آفرینی نماید.

از دانش آموختگان این وزارتخانه که عمدتاً کسانی هستند که به راهکارهای WHO به دیده آیات قرآن می نگرند و خواه و ناخواه مؤمن به مظاهر تمدن غربند، بعید نیست که نسخه های سلامت معنوی و سلامت اجتماعی غرب را بی کم و کاست در کشور اهل بیت عصمت و طهارت اجرا کنند.

مثلاً در مقوله کنترل ایدز که یک بیماری اجتماعی در نظر گرفته شود، تمام الگوهای قدیمی کشورهای غربی در حال اجرا در ایران می باشد در حالیکه متولیان این امر در خود غرب به این اذعان نموده اند که این نسخه ها عملاً نتیجه ای جز گسترش این بیماری در غرب نداشته است و خود به دنبال چاره ای تازه­اند ولی در کشور ما همچنان پروتکلهای قدیمی وارداتی غرب و WHO مو به مو به سان وحی مُنزَل در حال اجراست.

گسترش طب اسلامی- ایرانی با ایجاد یک سبک زندگی سالم و اولویت دادن به بحث پیشگیری و حفظ الصحه می تواند بهترین راهکار برای بالا بردن سطح سلامت و کاستن از بار بیماری ها باشد.

گسترش و همگانی نمودن آموزه های طب اسلامی- ایرانی اقدام و عملی مؤثر در راستای اقتصاد مقاومتی است که می تواند در زمینه درمان بیماری ها که میلیاردها تومان صرفه جویی برای کشور را رقم بزند.

افسوس که وزیر محترم بهداشت در اقدامی عجیب تمام این فرصتهای نهفته در طب اسلامی- ایرانی را از وزارتخانه خود و مردم دریغ فرمودند و هزینه های کلان ورود به عرصه های اجتماعی را به وزارتخانه عریض و طویل و خسته خود تحمیل فرمودند.

امیدواریم وزیر محترم با تجدید نظر در این تصمیم خود، فرجام مناسب تری را برای سلامت و طب پیشگیری در دوره پسا برجام و باقیمانده عمر کوتاه دولت خویش برای مردم علاقمند طب اسلامی- ایرانی رقم بزنند.

ان شاء الله که به فرموده امام خامنه ای تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد.


جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران دبیر کل

دکتر حسین روازاده