دبیر سندیکای خمیرمایه ایران گفت: با آنکه بارها گفتهایم استفاده از خمیرمایه برای تولید نان سالم هزینه چندانی ندارد اما متأسفانه شاهدیم که جوهر قند هم برای سفید شدن نان مصرف میشود به گزارش خبرگزاری فارس، محمود گیاهی در نشستی خبری بااشاره به ضرورت اهمیت تولید نان سالم در کشور، اظهار داشت: علاوهبر کیفیت آرد […]
دبیر سندیکای خمیرمایه ایران گفت: با آنکه بارها گفتهایم استفاده از خمیرمایه برای تولید نان سالم هزینه چندانی ندارد اما متأسفانه شاهدیم که جوهر قند هم برای سفید شدن نان مصرف میشود
به گزارش خبرگزاری فارس، محمود گیاهی در نشستی خبری بااشاره به ضرورت اهمیت تولید نان سالم در کشور، اظهار داشت: علاوهبر کیفیت آرد تجهیزات پخت، مهارت نانوا و فرآوری صحیح خمیر در این زمینه بسیار مؤثر است اما این روزها شاهدیم که برخی از نانواییها برای سرعتدهی و سهولت کارشان از نمک زیاد، جوش شیرین و جوهر قند برای تهیه نانهایی از جمله نان لواش که مصرف زیادی هم دارد استفاده میکنند.
دبیر سندیکای خمیر مایه ایران بااشاره به اینکه فرآوری صحیح خمیر باید به وسیله خمیر مایه انجام شود، تصریح کرد: استفاده از جوهر قند که برای سفید شدن و نرم شدن خمیر و همچنین جوششیرین برای سرعتدهی در تهیه نان و ور آمدن استفاده میشود باعث میشود که املاحی از جمله منیزیم، کلسیم و آهن نه تنها جذب بدن نشود بلکه در طولانیمدت موجب ریزش مو، کوتاهی قد و انواع بیماریهای گوارشی میشود.
گیاهی درباره اینکه وزارت بهداشت طرح غنیسازی آرد با آهن، روی و حتی انواع ویتامینها را در دستور کار قرار داده بود، گفت: تمام هزینههایی که وزارت بهداشت برای غنیسازی آرد انجام میدهد با استفاده از جوش شیرین و جوهر قند به هدر میرود چرا که این مواد اجازه جذب هیچ ماده معدنی را نمیدهد.
وی به افرادی که سلامت و امنیت غذایی برایشان بسیار اهمیت دارد توصیه کرد تا مصرف نان سنگک و نانهای صنعتی را در دستور غذایی خانواده قرار دهند و افزود: متأسفانه هیچ آییننامه یا استانداردی برای نحوه پخت و تهیه نان در نانواییها ابلاغ نشده و جالبتر آنکه نظارتی هم بر کیفیت تهیه خمیر
نمیشود.
دبیر سندیکای خمیر مایه ایران در واکنش به صحبتهای زراعتکار رئیساتحادیه نانوایان که گفته بود خمیرمایه به اندازه کافی در دسترس برای نانواییها نیست، گفت: طبق آمار، نانواییهای موجود در کشور ما سالانه ۴۰ هزار تن خمیر مایه نیاز دارند و این در صورتی است که همه نانواییها از این افزودنی استفاده کنند، اما شاهدیم که تنها ۲۰ هزار تن درخواست مشتری وجود دارد. در حالی که در تمام استانها امکان تهیه خمیرمایه وجود دارد و حتی سال گذشته ۱۲ هزار تن از این محصول صادر کردهایم که خود گواهی بر کیفیت محصول است.
گیاهی به قشر فرهیخته و دانشگاهی هم انتقاد کرده و تصریح کرد: متأسفانه قشر دانشگاهی ما در مقالات علمی خود میگویند اگر از جوهر قند به میزان اندک در تولید نان استفاده شوداشکالی ندارد ولی کسی نیست که مسئول کنترل میزان استفاده از این محصول در خمیر نانها باشد و نتیجه آن میشود که نان بیکیفیت و زرد که برای سلامت مردم مضر است عرضه میشود که امیدواریم مسئولان نسبت به این موضوع فکری بکنند.
📚 منبع : کیهان – ۳ تیرماه ۱۳۹۷
مجله تفریحی مخچه
تاریخ : ۳ - اسفند - ۱۳۹۸
ممنون ازتون واقعا عالی حال کردم