آقایان تعقلوا…….. (کرونا و التماس تفکر) شکی نیست که برخی آقایان دلسوزتر از ما به حال کشور و نظام هستند اما از گفته ها و رفتارهایشان پیداست که قطعا آگاه تر از ما نیستند. وگرنه امروز هر کس و در هر لباسی و در هر جایگاهی در جمهوری اسلامی باشد و سر سوزنی آگاهی علمی […]
آقایان تعقلوا…….. (کرونا و التماس تفکر)
شکی نیست که برخی آقایان دلسوزتر از ما به حال کشور و نظام هستند اما از گفته ها و رفتارهایشان پیداست که قطعا آگاه تر از ما نیستند. وگرنه امروز هر کس و در هر لباسی و در هر جایگاهی در جمهوری اسلامی باشد و سر سوزنی آگاهی علمی در مورد ویروس کرونا داشته باشد می فهمد که مملکت برای ماندگاری ملت و دولت و حاکمیت نیازمند اجماع و تفکر و تعقل و برنامه ریزی برای مقابله با ویروس کووید۱۹ است.
خدمت آن آدم بی سواد و بی مایه ی علمی که بدون ذره ای فهم کووید را با انفولانزا مقایسه می کند و متاسفانه در برخی شبکه های سیمای ملی نیز این افراد ورود پیدا می کنند باید موارد زیر را یادآور شوم تا شاید اگر گوشی و هوشی در سر داشته باشند بفهمند و کمتر حرف مفت بزنند.
۱_ آنفولانزای معمولی حداکثر دو دهم درصد یعنی از هر هزار نفر دو نفر را به کام مرگ می کشاند اما کووید در چین و جاهای دیگر دنیا بین ۲ الی ۵ درصد یعنی از هر هزار نفر بین ۲۰ الی ۵۰ نفر را کشته است و متاسفانه باید عرض کرد تا کنون طبق آمار رسمی وزارت بهداشت ۲۸ نفر شناسایی و ۵ نفر فوت شده اند یعنی نزدیک ۲۰ درصد؟؟؟؟!!! این امر اگرچه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان حکایت از ناشناس ماندن بسیاری از مبتلایان و یا درگذشتگان از کرونا است اما عدد بسیار هولناک است.
۲_ آنفولانزای معمولی از نظر سرایت و واگیری بیشتر تنفسی است و اگر شما در منزل لیوان و وسایل خود را از بقیه جدا کنید؛ احتمال مصون ماندن از انفولانزا را دارید اما در مورد کووید ۱۹ غالبا تمامی افراد خانواده درگیر می شوند زیرا تماس از طریق پوست و سطوح و انتقال آن به دهان و چشم موجب آلودگی سریع فرد می شود.
۳_ ویروس آنفولانزا بلافاصله و در مدت کوتاهی علائم و عوارض خود را نشان می دهد اما ویروس کووید تا ۱۴ روز در بدن فرد مبتلا به حالت نهفته باقی می ماند و فرد ناقل ممکن است هیچ عارضه و علامتی نداشته باشد.
۴_ ویروس انفولانزا در محیط آزاد حداکثر سه الی چهار ساعت دوام می آورند و بعد از آن از بین می روند اما ویروس کووید بین ۵ الی ۹ روز زنده می ماند و مستعد بیماری آفرینی است.
۵_ ویروس آنفولانزا و رفتارهایش کاملا برای کادر درمان و علم پزشکی آشناست اما کووید ناآشنا و از آن بدتر احتمالا کووید۱۹ موجود در چین تا رسیدن به ایران چندبار جهش یافته و متفاوت رفتار می کند و درمان آن بسیار دشوار تر است و از آن بدتر برخلاف انفولانزا که بیشتر ریه را درگیر می کند، این بیماری حتی منجر به عفونت جداره قلب نیز می شود.
۶_ آنفولانزا چند قرن تا کنون در چین بوده اما هرگز منجر به قطع پروازهای هوایی و کاهش ۴ درصدی رشد اقتصادی که صدها میلیارد خسارت بار آورده، نشده است و سازمان ها و کشورهای جهان را نگران نکرده است و ده ها میلیون نفر را در قرنطینه وارد نکرده و ارتش را پای کار نیاورده.
پ.نوشت: به نام مصلحت و امنیت و …. اطلاع رسانی علمی را متوقف نکنیم، زیرا انتشار گسترده این ویروس و سطحی نگری در این مورد قطعا مصلحت و امنیت کشور را به خطر می اندازد، از تمامی مسئولین کشور انتظار می رود؛ مصوبات پدافند غیرعامل کشور را جدی بگیرند و از اهالی رسانه و خصوصا رسانه ی ملی انتظار می رود که بدون مطالعه و با برنامه های سطحی برای کشور چالش و گرفتاری درست نکنند و گام به گام با پدافندغیرعامل کشور پیش بروند و یادمان باشد که مقابله با کرونا وظیفه ی تمام نهادها و یکایک آحاد مردم است و نه صرفا دولت.
مهدی اسفندیار
کارشناس مجری رادیو سلامت
دبیر سرویس سلامت و رفاه اجتماعی روزنامه صدای ملت
کدمطلب:M98120401
Tuesday, 24 December , 2024