غذاهای محلی استان لرستان نام غذا: #آش_بادمجان* 🔰 مواد لازم: ✔️ عدس: یک پیمانه ✔️ بادمجان: یک کیلو ✔️ کشک: دو لیوان ✔️ نان لواش سبوس دار: یک عدد ✔️ عصاره گوشت: یک لیوان ✔️ پیاز متوسط: یک عدد ✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری ✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم ✔️ نمک سالم، […]
غذاهای محلی استان لرستان
نام غذا: #آش_بادمجان*
🔰 مواد لازم:
✔️ عدس: یک پیمانه
✔️ بادمجان: یک کیلو
✔️ کشک: دو لیوان
✔️ نان لواش سبوس دار: یک عدد
✔️ عصاره گوشت: یک لیوان
✔️ پیاز متوسط: یک عدد
✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری
✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم
✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیر خاکی: به مقدار لازم
🔰 روش طبخ:
🥣 ابتدا بادمجان را نگینی خرد کرده و به همراه عدس می پزیم.
🥣 نان را خرد کرده و روی آن کشک می ریزیم تا نرم شود و به بادمجان اضافه می کنیم.
🥣 پیاز خرد شده را با روغن سرخ کرده و به همراه نمک، زردچوبه، ادویه، عصاره گوشت و مابقی کشک به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد و کاملاً جا بیفتد.
🥣 سپس در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ تزیین می کنیم.
🔰 نظر متخصصین تغذیه:
🔶 این غذا کالری بالایی دارد و مناسب افرادی است که رژیم افزایش وزن دارند.
🔶 فولاسین موجود در عدس از ویتامین های گروه B بوده و نیمی از نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.
🔶 برای تشکیل و بلوغ گلبول های قرمز و سفید در مغز استخوان به خصوص در مادران باردار ضروری است.
🔶 آهن این غذا به دلیل وجود بادمجان و عدس بالاست و برای دختران در سن بلوغ و نیز بانوان باردار و شیرده مناسب است.
🔶 بادمجان حاوی ویتامین ها و املاح بالایی است و در درمان یبوست و کاهش کلسترول مناسب است.
✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران
Tuesday, 5 November , 2024