🥒 قواعد زراعت خیار چنبر در ایران به این قرار است که در ابتدای فروردین ماه لغایت مرداد ماه در زمین چند بار شخم عمیق می زنند و کود می ریزند، 🥒 زمانی که زمینی را لوله بند می نمایند بذر بهاری را پنج روز و تابستانی را یک روز در آب قرار می دهند […]

🥒 قواعد زراعت خیار چنبر در ایران به این قرار است که در ابتدای فروردین ماه لغایت مرداد ماه در زمین چند بار شخم عمیق می زنند و کود می ریزند،

🥒 زمانی که زمینی را لوله بند می نمایند بذر بهاری را پنج روز و تابستانی را یک روز در آب قرار می دهند و آن وقت آب را داخل لوله ها می اندازند و روز بعد که رطوبت آن جذب زمین شد و فروکش کرد،

🥒 شن و ماسۀ نرم روی آن می ریزند، طرف آفتاب لوله به فاصلۀ هر نیم ذرع حفره ای ایجاد می کنند، در هر حفره دو سه دانه بذر می اندازند،

🥒 زمانی که سبز شود، یک دانه از آن ها را می گذازند باقی و بقیه را قطع می کنند.

🥒 در کشت بهاره بیست روز از آب دادن جلوگیری می کنند و در کشت تابستانی ده روز، که بوته و لاله آن به اندازۀ کبوتری شود.

🥒  آن وقت آب می دهند و سر آن را قطع می کنند و مجدداً کود می دهند و آب را تا آخر محصول چهار روز یک مرتبه مقرر می دارند.

🥒 هر گاه زمین را کرت بندی کنند، بذر خشک در آن کرت ها می پاشند، و زیر خاک می کنند و آب می دهند و زمانی که رطوبت آن کم شد، ماله می کنند.

🥒 در کشت بهاری بیست روز، تابستانی ده روز از آب دادن امتناع می کنند و بعد آب را چهار روز یک دفعه مقرر می دارند.

✍ مفاتیح الارزاق ج۲، صفحه ی۶۲۰