🔸  وانیل یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلبهاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه‌ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است. 🔸 دانه‌های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می‌کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت می‌شود و در بعضی موارد آنرا با الکل اتیل و آب مخلوط […]

🔸  وانیل یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلبهاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه‌ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است.

🔸 دانه‌های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می‌کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت می‌شود و در بعضی موارد آنرا با الکل اتیل و آب مخلوط کرده که بصورت عصاره وانیل به بازار عرضه می‌شود که عموماً حاوی ۳۵٪ الکل می‌باشد. عصاره وانیل ممکن است دارای شکر، شربت ذرت یا پروپیلن گلیکول نیز باشد. معروفترین کاربرد این گیاه در ایران در شیرینی پزی و ساخت بستنی است. سرخپوستان توتوناک سازندگان اولیه وانیل بودند. ولی پودر سفیدی که بعنوان وانیل در بازار هست ترکیب کاملا شیمیایست که دارای اسانس وانیل است.

🔸 وانیل پس از زعفران گران‌قیمت‌ترین ادویه است.