🔷 هر گاه بذر خیار را با نانخواه مخلوط نمایند و کشت کنند، از آفت گرم حفظ می شود. اگر بخواهند خیار شیرین شود، آب و شیر را مخلوط می نمایند و در ریشۀ بوته آن بریزند. 🔷 هر گاه بذر آن را با عسل و زعفران آغشته کنند واقعاً شیرین می شود و اصلاً […]

🔷 هر گاه بذر خیار را با نانخواه مخلوط نمایند و کشت کنند، از آفت گرم حفظ می شود. اگر بخواهند خیار شیرین شود، آب و شیر را مخلوط می نمایند و در ریشۀ بوته آن بریزند.

🔷 هر گاه بذر آن را با عسل و زعفران آغشته کنند واقعاً شیرین می شود و اصلاً تلخ نمی شود.

🔷 اگر بخواهند خیار و خیار چنبر زود برسد، بذر آن ها را در دی ماه فاصله دار در ظرفی می کارند و از زمانی که آفتاب در آسمان است گیاه را در آفتاب قرار می دهند تا زمانی که آفتاب غروب کند.

🔷 هنگامی که زمستان پایان یافت زمین را آماده می کنند، لوله می بنند و نشاء های سبز شده را با گِل به اطراف آن انتقال می دهند البته به سمت آفتاب باشد.

🔷 زمانی که رشد کرد و از سطح زمین بالا آمد طبق قانون و قواعد گفته شده در آب دادن به آن ها مراقبت می نمایند تا زود میوۀ آن به دست آید زودتر از سایر خیارها می رسد و نوبرانه می دهد.

✍ مفاتیح الارزاق ج۲، صفحه ی ۶۱۶