غذاهای محلی استان زنجان نام غذا: #آشسلمانتره* 🔰 مواد لازم: ✔️ بلغور: یک پیمانه ✔️ دوغ مشک: پنج لیوان ✔️ نخود و لوبیا: از هر کدام نصف پیمانه ✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری ✔️ سلمان تره خرد شده: یک پیمانه ✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم ✔️ آب سالم: […]

غذاهای محلی استان زنجان
نام غذا: #آشسلمانتره*

🔰 مواد لازم:

✔️ بلغور: یک پیمانه

✔️ دوغ مشک: پنج لیوان

✔️ نخود و لوبیا: از هر کدام نصف پیمانه

✔️ روغن زرد محلی: سه قاشق غذاخوری

✔️ سلمان تره خرد شده: یک پیمانه

✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم

✔️ آب سالم: به مقدار لازم

🔰 روش طبخ:

🥣 ابتدا سلمان تره را به همراه زردچوبه و ادویه در روغن و با حرارت ملایم تفت می دهیم.

🥣 سپس بلغور، نخود و لوبیا را اضافه نموده و می گذاریم تا بپزد.

🥣 در انتها دوغ و نمک را افزوده و پس از چند جوش، شعله را خاموش می کنیم.

🔰 نظر متخصصین تغذیه:

🔵 این غذا ٢٧٪؜ کالری، ۵٠٪؜ پروتئین و ۴۵٪؜ کلسیم روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.

🔵 به دلیل داشتن دوغ، کلسیم بالایی دارد و برای کودکان در حال رشد و نوجوانان نیز غذای مفیدی می باشد.

🔵 محتوای آهن و اسید فولیک بالایی داشته و برای افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن سودمند است.

✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران