غذاهای محلی استان اردبیل نام غذا: #آش_میوه* 🔰 مواد لازم: ✔️ لوبیا و نخود: از هر کدام یک پیمانه ✔️ عدس: دو پیمانه ✔️ برنج: نصف پیمانه ✔️ گندم پوست کنده: یک پیمانه ✔️ رشته آش: ٣۵٠ گرم ✔️ گوشت چرخ شده: نیم کیلو ✔️ آلوی خورشی، برگه زردآلو، قیسی زردآلو و آلبالو خشک: از […]
غذاهای محلی استان اردبیل
نام غذا: #آش_میوه*
🔰 مواد لازم:
✔️ لوبیا و نخود: از هر کدام یک پیمانه
✔️ عدس: دو پیمانه
✔️ برنج: نصف پیمانه
✔️ گندم پوست کنده: یک پیمانه
✔️ رشته آش: ٣۵٠ گرم
✔️ گوشت چرخ شده: نیم کیلو
✔️ آلوی خورشی، برگه زردآلو، قیسی زردآلو و آلبالو خشک: از هر کدام ٢٠٠ گرم
✔️ پیاز متوسط: دو عدد
✔️ سبزی آش (تره، گشنیز و برگ چغندر): یک کیلو
✔️ رب میوه نسترن: یک تا دو قاشق غذاخوری
✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم
✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم
✔️ آب سالم: به مقدار لازم
🔰 روش طبخ:
🥣 لوبیا و نخود را با مقداری آب نیم پز نموده و سپس عدس و گندم را اضافه می کنیم تا بپزد.
🥣 پیاز خرد شده را با روغن سرخ کرده و نمک، زردچوبه، ادویه و رب نسترن را افزوده و تفت می دهیم.
🥣 گوشت را با پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و ادویه مخلوط کرده و به صورت کوفته ریزه آماده می کنیم.
🥣 برنج، مقداری آب، کوفته ریزه، سبزی خرد شده و حبوبات پخته شده را به پیاز اضافه می کنیم.
🥣 وقتی که آش پخت، میوه های خشک و رشته را افزوده و می گذاریم تا آش کاملاً پخته و جا بیفتد.
🥣 در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ، پیاز سرخ شده و میوه های خشک تزیین می کنیم.
🔰 نظر متخصصین تغذیه:
⚪️ این غذا بسیار مقوی و مغذی بوده و به دلیل داشتن حبوبات و میوه ها، منبع خوبی برای پروتئین و املاح است.
⚪️ به دلیل تنوع رنگی، برای کودکان بد غذا و بی اشتها مناسب می باشد.
⚪️ حاوی فیبر بالایی بوده و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار سودمند است.
✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران
Friday, 22 November , 2024