غذاهای محلی استان اردبیل نام غذا: #آش_میوه* 🔰 مواد لازم: ✔️ لوبیا و نخود: از هر کدام یک پیمانه ✔️ عدس: دو پیمانه ✔️ برنج: نصف پیمانه ✔️ گندم پوست کنده: یک پیمانه ✔️ رشته آش: ٣۵٠ گرم ✔️ گوشت چرخ شده: نیم کیلو ✔️ آلوی خورشی، برگه زردآلو، قیسی زردآلو و آلبالو خشک: از […]

غذاهای محلی استان اردبیل
نام غذا: #آش_میوه*

🔰 مواد لازم:

✔️ لوبیا و نخود: از هر کدام یک پیمانه

✔️ عدس: دو پیمانه

✔️ برنج: نصف پیمانه

✔️ گندم پوست کنده: یک پیمانه

✔️ رشته آش: ٣۵٠ گرم

✔️ گوشت چرخ شده: نیم کیلو

✔️ آلوی خورشی، برگه زردآلو، قیسی زردآلو و آلبالو خشک: از هر کدام ٢٠٠ گرم

✔️ پیاز متوسط: دو عدد

✔️ سبزی آش (تره، گشنیز و برگ چغندر): یک کیلو

✔️ رب میوه نسترن: یک تا دو قاشق غذاخوری

✔️ نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم

✔️ نعناع داغ: به مقدار لازم

✔️ آب سالم: به مقدار لازم

🔰 روش طبخ:

🥣 لوبیا و نخود را با مقداری آب نیم پز نموده و سپس عدس و گندم را اضافه می کنیم تا بپزد.

🥣 پیاز خرد شده را با روغن سرخ کرده و نمک، زردچوبه، ادویه و رب نسترن را افزوده و تفت می دهیم.

🥣 گوشت را با پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و ادویه مخلوط کرده و به صورت کوفته ریزه آماده می کنیم.

🥣 برنج، مقداری آب، کوفته ریزه، سبزی خرد شده و حبوبات پخته شده را به پیاز اضافه می کنیم.

🥣 وقتی که آش پخت، میوه های خشک و رشته را افزوده و می گذاریم تا آش کاملاً پخته و جا بیفتد.

🥣 در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ، پیاز سرخ شده و میوه های خشک تزیین می کنیم.

🔰 نظر متخصصین تغذیه:

⚪️ این غذا بسیار مقوی و مغذی بوده و به دلیل داشتن حبوبات و میوه ها، منبع خوبی برای پروتئین و املاح است. 

⚪️ به دلیل تنوع رنگی، برای کودکان بد غذا و بی اشتها مناسب می باشد.

⚪️ حاوی فیبر بالایی بوده و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار سودمند است.

✍ منبع: کتاب خوراک های بومی ایران