غذاهای محلی استان آذربایجان غربی نام غذا: آش میوه مواد لازم: آلو خشک: ۵٠٠ گرم زردآلو خشک: ٢۵٠ گرم آلبالو: یک پیمانه نخود پخته: یک و نیم پیمانه سبزی محلی خشک (ترشک): نصف پیمانه رشته آشی: یک پیمانه پیاز متوسط: چهار عدد گوشت گوسفندی با استخوان: ١٨٠ گرم روغن زرد محلی: شش قاشق غذاخوری نمک […]

غذاهای محلی استان آذربایجان غربی

نام غذا: آش میوه

مواد لازم:
آلو خشک: ۵٠٠ گرم
زردآلو خشک: ٢۵٠ گرم
آلبالو: یک پیمانه
نخود پخته: یک و نیم پیمانه
سبزی محلی خشک (ترشک): نصف پیمانه
رشته آشی: یک پیمانه
پیاز متوسط: چهار عدد
گوشت گوسفندی با استخوان: ١٨٠ گرم
روغن زرد محلی: شش قاشق غذاخوری
نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیرخاکی: به مقدار لازم
آب سالم: به مقدار لازم

روش طبخ:
ابتدا پیازها را خرد و سرخ می کنیم و مقداری از آن را کنار می گذاریم. گوشت پخته شده، آب گوشت، نخود پخته و همه میوه های خشک را داخل قابلمه مناسبی می ریزیم و با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و جا بیفتد. بعد رشته و ترشک را افزوده و در انتها باقیمانده پیاز سرخ شده و نعناع داغ را اضافه نموده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً جا بیفتد.

نظر متخصصین تغذیه:زردآلو خشک

این غذا بدلیل داشتن چهار گروه غذایی، برای کودکان در حال رشد و زنان باردار مقوی و مغذی است و انرژی بالایی دارد.
منبع خوبی برای تأمین کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین A و C، آهن، فسفر و سایر املاح و الکترولیت ها می باشد و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.
حاوی مقادیری فیبر بوده که در پیشگیری یا درمان یبوست سودمند است.

منبع: کتاب خوراک های بومی ایران