انجام انتخابات هیات رئیسه سالیانه خانه احزاب امر داخلی این تشکل است و وزارت کشور هیچ گونه دخل و تصرفی در آن ندارد...

خانه احزاب ایران یک تشکل صنفی است/ انجام انتخابات هیات رئیسه سالیانه خانه احزاب امر داخلی این تشکل است و وزارت کشور هیچ گونه دخل و تصرفی در آن ندارد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در پی انتشار برخی مطالب در رسانه ها در خصوص خانه احزاب که حاوی برخی سؤالات و یا ابهامات نسبت به وزارت کشور است، توضیحات حوزه سیاسی وزارت کشور در این خصوص به شرح ذیل برای آگاهی عموم مخاطبان شریف ارسال می شود؛

خانه احزاب ایران یک تشکل صنفی است که برای پیگیری مطالبات احزاب سیاسی با ابتکار وزارت کشور در دولت تدبیر و امید مجددا فعال شده است.
مجمع عمومی خانه احزاب ایران در تاریخ ۲۳-۱۲-۱۳۹۷ با دستورکار انتخاب شورای مرکزی و بازرسین برگزار گردیده است. بر اساس رویه اجرایی و نظارتی حاکم بر برگزاری مجامع عمومی در ابتدای هر مجمع، هیات رئیسه مجمع توسط اعضای حاضر در جلسه انتخاب می شود و هیات مذکور مدیریت اجرایی مجمع را برعهده می گیرد.
مطابق اساسنامه خانه احزاب، اعضای شورای مرکزی تشکل با ترکیب مساوی از سه فراکسیون اصلاح طلبان، اصولگرایان و مستقلین در فرایندی دو مرحله ای انتخاب می شوند که بر اساس آن در روز مجمع عمومی پس از انتخاب و مستقر شدن هیات رئیسه، اعضای هر فراکسیون به صورت جداگانه جلسه داخلی تشکیل داده و افراد پیشنهادی برای عضویت در شورای مرکزی و بازرسین را انتخاب می نمایند، در مجمع عمومی مورخ ۲۳-۱۲-۹۷ هر سه فراکسیون، افراد پیشنهادی خود را انتخاب و به مجمع عمومی معرفی کردند.
شایان ذکر است اعضای فراکسیون مستقلین در هر دو مرحله انتخاب شورای مرکزی و بازرسین حضور داشته و اعتراضی نسبت به
انتخاب افراد مورد نظر فراکسیون نداشتند. همان گونه که اشاره شد اصولاً مدیریت فرایند اجرایی و برگزاری مجمع عمومی توسط هیات رئیسه منتخب اعضای حاضر صورت می گیرد که در این ارتباط نیز اعتراضی در روز مجمع عمومی بیان نگردیده و از جانب بازرسان خانه احزاب نیز در این ارتباط اعتراضی مطرح نشده است.
متعاقب برگزاری مجمع عمومی مزبور و انتخاب شورای مرکزی بر اساس روال تعریف شده در خصوص مدیریت سه ساله خانه احزاب، در سال ۱۳۹۸ آقای روح الامینی از فراکسیون اصولگرایان به عنوان رئیس و آقایان حشمتیان و کمالی به عنوان نواب رئیس
انتخاب شدند. با توجه به روال مورد اشاره مقرر بوده در سال ۱۳۹۹ رئیس خانه احزاب از فراکسیون مستقلین انتخاب شود که بر این اساس در خرداد ۹۹ آقای شهاب الدین صدر با رأی شورای مرکزی به عنوان رئیس خانه احزاب انتخاب شدند.

بر این اساس، تأکید می شود:
فرایند اجرایی و مدیریت برگزاری مجمع عمومی توسط هیات رئیسه منتخب اعضای مجمع انجام می شود.
در هر دو مرحله انتخاب اعضای فراکسیون مستقلین در مجمع مورد اشاره اعتراضی در خصوص عضویت حزبی افراد انتخاب شده توسط این فراکسیون از جمله فرد مورد اشاره صورت نگرفت و همچنین در روز برگزاری مجمع عمومی و همچنین یک ساله اخیر فعالیت خانه احزاب اعتراضی توسط بازرسین خانه احزاب در خصوص نحوه و شرایط انتخاب شورای مرکزی صورت نگرفته است.
همچنین با گذشت یک سال از فعالیت هیات رئیسه خانه احزاب در سال ۱۳۹۸ که با حضور نماینده فراکسیون مستقلین به عنوان نایب رئیس این تشکل سپری شد، اعتراضی در خصوص اعضای فراکسیون مستقلین بیان نگردیده است.
انجام انتخابات هیات رئیسه سالیانه خانه احزاب از جمله انتخاب هیات رئیسه در ۱۹ خرداد سالجاری، امر داخلی تشکل مذکور بوده و وزارت کشور هیچ گونه دخل و تصرفی در این خصوص ندارد و پس از دریافت گزارش موضوع رسیدگی مقتضی معمول می شود؛ اگر چه در حال حاضر در خصوص فعالیت تشکل های صنفی از جمله خانه احزاب، خلأهای حقوقی و قانونی وجود دارد که رفع و حل آن در حال پیگیری است.
جای تعجب است برخی احزاب عضو فراکسیون مستقلین که در یک سال گذشته، رئیس فعلی خانه احزاب با انتخاب خود آنان عضو فراکسیون فوق الذکر بوده، به صورت دایم در جلسات حضور داشته است و نامبرده را به عنوان عضو شورای مرکزی می شناختند، اکنون در این زمینه معترض هستند.