شبکه خبری سی ان ان در گزارشی به نقل از منابع اوکراینی اعلام کرد کشورهای غربی پشت کمک به کیف برای حمله به عمق خاک روسیه هستند.


 
 شبکه خبری سی ان ان در گزارشی به نقل از منابع اوکراینی اعلام کرد کشورهای غربی پشت کمک به کیف برای حمله به عمق خاک روسیه هستند.
در سومین سال جنگ اوکراین آنچه که به نظر می‌رسد ممکن است به تشدید تقابل بین روسیه و ناتو بینجامد بازی غربی‌ها با خطوط قرمز روسیه است. طی دو سال گذشته اروپا و آمریکا از تحویل سلاح‌های دوربرد که اوکراین را قادر می‌ساخت تا عمق خاک روسیه را هدف قرار می‌داد به شدت پرهیز می‌کردند. دلیل آن نیز کاملاً روشن بود چرا که پوتین تهدید کرده بود هدف قرار دادن شهرهای روسیه با سلاح‌های ناتو با واکنش شدید این کشور مواجه خواهد شد و ناتو به همین دلیل نمی‌خواست جنگ اوکراین به تشدید تنش بین روسیه و غرب منجر شود. اما در طی روزها و هفته‌های اخیر چراغ سبز ارسال تسلیحات دوربرد و حمله به عمق خاک روسیه به اوکراین از سوی ناتو صادر شده است. دبیرکل ناتو چندی پیش به صراحت اعلام کرد که اوکراین حق قانونی برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه را دارد. آمریکا هم اعلام کرده است که تلاش می‌کند سامانه‌های موشکی دوربرد در اختیار اوکراین قرار دهد. گزارش منابع غربی مثل نیویورک تایمز نیز نشان می‌دهد فرانسه و انگلیس ارسال موشک‌های دوربرد را به اوکراین از چندی پیش آغاز کرده‌اند. 
شبکه خبری «سی ان ان» هم در گزارشی از کمک غربی‌ها به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه خبر داده است. این شبکه آمریکایی به نقل از یک منبع اوکراینی نزدیک به برنامه هواپیماهای بدون سرنشین کیف گزارش داد که کشورهای غربی به اوکراین کمک می‌کنند تا پهپادهای «کامیکازه» (انتحاری) را در عمق خاک روسیه به پرواز درآورد. به گزارش ایسنا، یک مقام اوکراینی که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان توضیح داد که کیف چگونه از پهپادهایی با برد طولانی‌تر و «قابلیت‌های پیشرفته‌تر» برای حمله به اهدافی که در بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از مرزش قرار دارند، استفاده می‌کند. این منبع آگاه گفت: «پروازها از قبل با متحدان ما تعیین می‌شوند و پهپادها از برنامه پروازی پیروی می‌کنند تا ما را قادر سازند با دقت چند متر، به اهداف حمله کنیم.»
اقرار به دریافت مشورت و راهنمایی از خارج از اوکراین، به دنبال گزارش‌های متعددی است مبنی بر اینکه پرسنل غربی اطلاعات و رهنمودهایی درباره اهداف خاص در اختیار نیروهای اوکراینی قرار می‌دهند. نشریه «واشنگتن پست» سال گذشته به نقل از یک مقام ارشد اوکراینی نوشته بود که سربازان اوکراینی «تقریبا هرگز» از سلاح‌های پیشرفته از جمله موشک‌اندازهای «هیمارس» ساخت آمریکا بدون دریافت مختصاتی از پنتاگون استفاده نمی‌کنند. روز سه‌شنبه نیز پهپادهای اوکراینی «تاتارستان روسیه»را هدف قرار دادند، منطقه‌ای در ۶۵۰ کیلومتری شرق مسکو که قبلا مورد حمله پهپادها قرار نگرفته بود. یکی از پهپادها قصد داشت به یک پالایشگاه نفت در «نیژنکامسک» شهری واقع در حدود ۱۱۰۰ کیلومتری مرز ضربه بزند. شهردار این منطقه گفت پهپاد مذکور به دلیل واکنش پدافند هوائی از کار افتاد و هیچ آسیبی وارد نکرد. یک هواپیمای بدون سرنشین دیگر هم به یک خوابگاه دانشجویی در داخل منطقه صنعتی «آلابوگا» حمله کرد و ۱۳ تن را مجروح کرد. به گفته رسانه‌های روسی، این مرکز میزبان چندین شرکت است که تجهیزات پیشرفته از جمله پهپادها را تولید می‌کنند. 
به گزارش راشا تودی، مسکو بارها هشدار داده است که تحویل تسلیحات و سایر کمک‌های نظامی به کیف باعث می‌شود کشورهای غربی مستقیما یک طرف این درگیری شوند. وزارت دفاع روسیه و مقامات محلی گفته‌اند که کی‌یف از تسلیحات غربی برای شلیک کورکورانه به سوی غیرنظامیان استفاده می‌کند.
اروپا درگیر جنگ نیست
در حالی که کشورهای اروپایی به شدت اوکراین را برای حمله به عمق خاک روسیه تجهیز و تشویق می‌کنند اما خود تمایلی به درگیری مستقیم در جنگ ندارند. در همین راستا «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در اظهاراتی بیان کرد که اروپا در جنگ نیست و این وضعیت تغییر نخواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از «خبرگزاری تاس» در همین حال مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار تقویت قابلیت‌های دفاعی این اتحادیه شد. او در مصاحبه‌ای با تلویزیون «لا سکتا» گفت: «در اروپای شرقی جنگ جریان است و به نظر نمی‌رسد که این جنگ به زودی به پایان برسد. اروپایی‌ها باید بدانند که صلح ایجاد شده بین ما یک استثناست» این دیپلمات ادامه داد: این یک دنیای خشن است. ما در جنگ نیستیم و قرار نیست این وضعیت تغییر کند.» وی همچنین گفت که کشورهای اتحادیه اروپا در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار سرباز اوکراینی را آموزش داده‌اند. همزمان «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز دیروز در آغاز نشست وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: مسکو باید بداند که قادر به پیروزی در صحنه نبرد اوکراین نیست، وی همچنین خواستار حمایت بلندمدت مالی و نظامی اعضای ناتو از «کیف» شد. به گزارش ایرنا «ینس استولتنبرگ» در کنفرانس خبری که توسط رویترز به‌طور زنده پخش شد به خبرنگاران گفت چنانچه در حمایت و تامین تسلیحات نظامی اوکراین تعلل ورزیده شود شاهد پیامدهای آن در صحنه نبرد خواهیم بود، این امنیت منطقه‌ای (اروپایی) نیست، بلکه به امنیت جهانی باز می‌گردد. دبیرکل ناتو با اشاره به اینکه ناتو بالاترین میزان کمک‌ها به اوکراین را تاکنون داشته، افزود: نیازمند تامین مالی حتی تامین مالی جدید برای اوکراین هستیم.