جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل‌کشی، نه چشم‌اندازی از موفقیت حداقلی دیده می‌شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می‌دهد:

فرسودگی اسرائیل در غزه و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفند‌ها تقلا می‌کنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود.

جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل‌کشی، نه چشم‌اندازی از موفقیت حداقلی دیده می‌شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می‌دهد:
– رادیو ارتش: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال از نوار غزه خارج شدند.
– اسرائیل هیوم: ارتش در خان‌یونس قادر به دستیابی به دستاوردی در مورد افراد ربوده شده نیست.
– روزنامه ‌هاآرتص: سربازان اسرائیل در حالی جنوب غزه را ترک می‌کنند که به اهداف خود نزدیک هم نیستند. پیروزی آن‌ چنان که نتانیاهو توصیف می‌کند، نزدیک نیست. چند افسر ارتش گفتند عقب‌نشینی از غزه به‌دلیل خستگی شدید در جنگ رخ داد؛ نه‌ برای ابراز حسن‌نیت در مذاکرات تبادل اسرا.
– شبکه ۱۲ اسرائیل: با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز جنگ، هنوز ۱۰۰ هزار اسرائیلی در پی صدور دستورات تخلیه از خانه‌هایشان آواره هستند و هیچ چشم‌اندازی برای آنها وجود ندارد.
– شبکه کان: اسرائیل فاقد هرگونه استراتژی برای اداره جنگ است، بنابراین نمی‌تواند مذاکرات را پیش ببرد.
– شبکه الجزیره: اقتصاد رژیم صهیونیستی در ۶ ماه جنگ، متحمل خسارت ۵۶ میلیارد دلاری شده و با کسری شدید بودجه دست و پنجه نرم می‌کند.
– هرتزل‌ هالوی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما مشغول جنگی هستیم که تاکنون، تجربه نکرده بودیم. ما درحال پرداخت هزینه سنگینی هستیم و سربازان و فرماندهان زیادی را از دست دادیم.
– معاون سابق شورای امنیت‌ ملی اسرائیل: «نشانه‌های زیادی وجود دارد که ایران پاسخ نظامی خواهد داد. اسرائیل در بزرگ‌ترین ‌ضعف استراتژیک تاریخ خود قرار دارد. اما دولت، به شیوه‌ای نابخردانه ما را در آستانه شکست در جنگ با دشمنی قدرتمندتر، پیچیده‌تر و مرموز‌تر از همیشه، قرار می‌دهد؛ در بعد سیاسی، اختلافات با ایالات‌متحده؛ و در بُعد بین‌المللی، آسیب شدید به وجهه اسرائیل. اسرائیل درجریان رسیدگی‌ حقوقی بی‌سابقه در دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری است. اسرائیلی‌ها هنوز از درک عمق فاجعه عاجزند: ضربه‌ای که صدها، شاید هزاران اسرائیلی متحمل خواهند شد، زیرا در هر کشوری که پا بگذارند با خطر دستگیری مواجه خواهند شد. در بعد نظامی، ارتش اسرائیل در جدی‌ترین بحران قرار دارد. رئیس و همه ستاد کل، و اکثر افسران ارشد، مقصر شکست هستند. آمریکا و بقیه دوستان ما از عمق‌ شکست نظامی و نحوه استفاده از «نیروی بی‌بندوبار» در غزه شوکه شدند. نیروی رزمی پس از ۶ماه بسیار فرسوده شده و نیروهای ذخیره تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار دارند».
در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می‌کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده، حملات مقاومت طی چند روز گذشته مجددا رو به شدت گذاشت و فقط در یک روز، بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند. همزمان و در حالی که تل‌آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات شهادت‌طلبانه بود، حزب‌الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی‌های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار دادند. مقاومت یمن هم در یک روز، سه کشتی وابسته به اسرائیل و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق گفته است: «با وضعیتی پیچیده و بی‌سابقه مواجهیم، ایران و حزب‌الله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست‌ خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود».
در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمی‌کند.
مقامات صهیونیستی از یک‌سو زبان به لاف تهدید گشودند؛ اما رسانه‌های‌شان پس از
مشاهده بی‌تاثیری، وارد فاز دیگری شده‌اند. روزنامه جروزالم پست مدعی شد: «ایران از طریق عمان به آمریکا پیام داده که در صورت آتش‌بس دائمی در غزه و عدم حمله به رفح، از اقدام تلافی‌جویانه مستقیم علیه اسرائیل دست خواهد کشید». سایت اسرائیلی ترور آلارم هم نوشت: «اگر ایران به تل‌آویو یا حیفا حمله کند، اسرائیل ۹ سایت ایرانی را خواهد زد. ایران به اسرائیل اطلاع داده که از پاسخ به حمله هوائی که در آن فرماندهان ارشد سپاه در سوریه کشته شدند، خودداری خواهد کرد»! برخی دیگر از محافل صهیونیستی و غربی هم نوشتند که «آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت اسرائیل ندهد و در مقابل آمریکا، اسرائیل را موظف به آتش‌بس و خاتمه جنگ غزه کند».
ادبیات برخی رسانه‌های غربی هم این‌گونه است که: «ایران به آمریکا گفته که می‌تواند با امضای توافق آتش‌بس دائمی در غزه از حمله مستقیم به اسرائیل جلوگیری کند» و «ایران از طریق عمان پیامی را به آمریکا رساند مبنی بر این که ما مستقیماً به اسرائیل حمله خواهیم کرد، مگر اینکه جنگ غزه متوقف شود و ارتش اسرائیل عقب‌نشینی کند» و «مقامات آمریکایی از ایران مهلت خواسته‌اند تا پاسخ نظامی به اسرائیل ندهد و در مقابل، اسرائیل را موظف به آتش‌بس و خاتمه جنگ غزه کند».
این فضاسازی در حالی است که جنایات صهیونیست‌ها در غزه اشباع شده و بحران پدید آمده، در اثر استقامت غزه، به سمت دولت نتانیاهو و اقتصاد و ارتش رژیم کمانه کرده است. رژیم ناچار است حتی بدون هیچ توافقی با مقاومت فلسطین، عقب‌نشینی نماید. در واقع صهیونیست‌های درمانده و حامیان آمریکایی آن می‌خواهند نیاز اضطراری رژیم را به عنوان امتیاز به مقاومت بفروشند!
اما فارغ از بازی رسانه‌ای صهیونیست‌ها، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور چند روز قبل تاکید کرد: «ایران در پیامی مکتوب به آمریکا هشدار داد در دام نتانیاهو نیفتد: کنار بکش تا ضربه نخوری. در پاسخ، آمریکا از ایران درخواست کرد که اهداف آمریکایی را نزند».
وزیر امور خارجه هم در در دیدار مقام یمنی در عمان گفت «ایران علاوه‌بر اقدامات قانونی با استفاده از حقوق شناخته شده در چارچوب حقوق بین‌الملل، متجاوزان را تنبیه خواهد کرد». امیر عبداللهیان دیروز با صراحت بیشتری در دمشق تاکید کرد: «اتفاقی که رژیم صهیونیستی رقم زد، ثابت کرد مقامات این رژیم به هیچ تعهد بین‌المللی و ضابطه انسانی پایبند نیستند. این رژیم تنبیه خواهد شد و پاسخ لازم را خواهد گرفت. نتانیاهو آخرین دست و پا‌ها را می‌زند».
یادآور می‌شود جان مرشایمر، نظریه‌پرداز آمریکایی چند روز قبل تاکید کرد: «حمله به کنسولگری ایران ضربه بزرگی به قانون بین‌الملل بود، اسرائیل مضطر است، همچون یک یاغی رفتار می‌کند و می‌خواهد به هر قیمت خود را از افتضاحی که در غزه به بار آورده خارج کند». در همین حال، وبسایت آمریکایی FREEPRESS چند روز قبل در ارزیابی جنگ شش ماهه نوشت: «ایران، در حال بُردن جنگ است».